Samospráva

Poslanci Dúbravky budú rokovať

V utorok 26. apríla sa o 15tej zídu v KC Fontána dúbravskí poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci Dúbravky budú rokovať
Zdroj: Dnes24.sk

Po dvojmesačnej pauze je na utorok 26. apríla naplánované zasadnutie dúbravských poslancov.

Starosta mestskej časti Martin Zaťovič ho zvolal na 15tu hodinu do Kultúrneho centra Fontána na Ožvoldíkovej, zámerne v poobedných hodinách, aby ho mohlo sledovať čo najviac Dúbravčanov. Zasadnutie sa bude dať sledovať aj online prostredníctvom Dúbravskej televízie.

Medzi hlavné témy aprílového rokovania patrí schvaľovanie Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja mestskej časti na roky 2015 – 2024 či prenájmy záhrad.

S príchodom jari ožil totiž aj záujem obyvateľov o záhradkárčenie, poslanci majú okrem bežných žiadostí schvaľovať aj prenájom pozemku v záhradkárskej lokalite Veľká lúka pre občianske združenie Neapolis.

Ide o zanedbaný, zarastený pozemok s rozlohou 1805 metrov štvorcových a združenie ho chce využívať na prieskum, meranie a pozorovanie, pozemok je totiž súčasťou regionálneho biokoridoru Stará mláka a vlhkomilných spoločenstiev. Občianske združenie tvrdí, že chce na pozemku robiť aj aktivity s deťmi a dať mestským deťom možnosť prežitia chvíľ v prírode. Prenájom žiadajú do konca roku 2025, rozhodnú však o ňom poslanci.

Rokovať budú ďalej o proteste prokurátora proti uzneseniu zastupiteľstva v súvislosti so zradením Fondu statickej dopravy či o možnom predĺžení spolupráce s občianskym združením Humana people to people Slovakia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM