Správy

Prváčikov v dúbravských školách bude viac

Mestská časť Bratislava – Dúbravka ako zriaďovateľ štyroch základných škôl zapisovala deti do prvého ročníka.

Ilustračný obrázok k článku Prváčikov v dúbravských školách bude viac
Zdroj: Dnes24.sk

Klasický februárový termín zápisov prváčikov sa zmenil na aprílový, dôvodom bola zmena v zákone o výchove a vzdelávaní, čiže v školskom zákone.

Mestská časť Bratislava-Dúbravka po zápisoch kontrolovala údaje a všetky zapísané deti. „Dokopy bude v novom školskom roku v Dúbravke 367 prváčikov. Čo je viac ako tento školský rok,“ hovorí Štefan Maceják, vedúci oddelenia školstva a projektových činností.

Posledný september nastúpilo totiž do prvých ročníkov 313 prváčikov.

V Dúbravke sú štyri základné školy, ktoré zriaďuje mestská časť a tri, ktoré patria iným zriaďovateľom – súkromná, špeciálna a britská. O prijatí rozhoduje riaditeľ a musí tak urobiť najneskôr do 31. mája 2016.

Dieťa mohli rodičia zapísať len na jednu školu, museli si tak vybrať. Najväčší záujem je už niekoľko rokov o Základnú školu Pri kríži, ktorá zapísala až 130 detí, stúpol aj záujem o Základnú školu Nejedlého, počet budúcich prváčikov tu vzrástol na 92.

Riaditeľka Základnej školy Pri kríži Iveta Mikšíková si tento rok odniesla aj ocenenie primátora hlavného mesta v kategórii vynikajúci pedagóg Bratislavy. Vlani ocenil primátor Ivo Nesrovnal rovnako riaditeľku z Dúbravky, Lenu Kampmillerovú za vedenie ZŠ Nejedlého.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM