Samospráva

Starosta Dúbravky opäť pozýva Na slovíčko

Prvé tohtoročné Na slovíčko bude 10. marca o 17.00 v Reštaurácii Zlatá Lipa – Švantnerova 2.

Ilustračný obrázok k článku Starosta Dúbravky opäť pozýva Na slovíčko
Zdroj: Dnes24.sk

Po menšej pauze začína starosta Dúbravky Martin Zaťovič opäť s neformálnymi debatami s obyvateľmi pod názvom Na slovíčko. V novom roku bude stretnutia organizovať približne raz za štvrťrok, prípadne podľa záujmu Dúbravčanov.

Prvé tohtoročné Na slovíčko bude 10. marca o 17.00 v Reš­taurácii Zlatá Lipa – Švantnerova 2.

Každomesačné stretnutia s obyvateľmi začal starosta Dúbravky organizovať v apríli minulého roku, ľudí zámerne pozýva do dúbravských kaviarní a reštaurácií. Hovorí, že s obyvateľmi sa lepšie debatuje v neformálnom prostredí pri čaji ako oficiálne na úrade.

Najčastejšími témami stretnutí sú podľa starostu Martina Zaťoviča parkovanie, doprava, psíčkari, životné prostredie a čistota.

Mestská časť Bratislava Dúbravka podnety od obyvateľov spisuje, informuje o riešeniach, venuje im pravidelnú rubriku v Dúbravských novinách. Mnohé pripomienky spadajú totiž napríklad do kompetencie magistrátu alebo iných inštitúcií. Na stretnutia starosta pozýva aj miestnych poslancov, ktorí sa v prípade záujmu môžu zúčastniť a pridať sa k debate.

Stretnutiami s obyvateľmi chce dúbravský starosta podporiť otvorenú komunikáciu s verejnosťou, ktorá na úrade chýbala.

Od svojho nástupu zriadil preto stránku mestskej časti na sociálnej sieti, podujatia pre obyvateľov a zvoláva zasadnutia miestneho zastupiteľstva v poobedných hodinách, ktoré sú vysielané online. Týmto chce starosta umožniť občanom, aby lepšie spoznali názory nimi zvolených poslancov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM