Kultúra

Svetlo z Betlehema príde do Dúbravky

Symbol pokoja a mieru. Betlehemské svetlo. V sobotu 16. decembra už bude svietiť aj v Dúbravke.

Ilustračný obrázok k článku Svetlo z Betlehema príde do Dúbravky
Foto: Rastislav Búgel

Do mestskej časti ho privezú dúbravskí skauti 11. zboru Biele delfíny a slávnostne ho Dúbravčanom odovzdajú na vianočných trhoch počas programu o 17.15.

Svetielko si odpáli aj starosta Dúbravky Martin Zaťovič, aby odkaz šíril ďalej. Pre Dúbravčanov bude k dispozícií od soboty 16. decembra v Dome kultúry Dúbravka a od pondelka 18. decembra aj na vrátnici miestneho úrad na Žatevnej 2. „Svetielko je symbolom lásky a pochopenia, verím, že bude šíriť Dúbravkou, obyvatelia si ho môžu vziať k sebe domov alebo roznášať blízkym,“ vraví starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Plamienok Betlehemského svetla sa každoročne pred Vianocami odpaľuje z plamienka horiaceho v Bazilike Narodenia Pána v Betleheme. Plameň Betlehemského svetla roznášajú skauti do miest a obcí po celej Európe a tiež do niekoľkých amerických krajín. Väčšinou býva najskôr letecky dopravené do Viedne, odkiaľ sa ďalej šíri väčšinou po železnici. Slovenskí skauti vynášajú každoročne Betlehemské svetlo dokonca aj na Lomnický štít.

Posolstvo Betlehemského svetla spája každoročne všetkých ľudí dobrej vôle a je neodmysliteľnou súčasťou pokoja vianočných sviatkov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM