Rôzne

Svetlo z Betlehema žiari už aj v Dúbravke

Pre Dúbravčanov je už k dispozícii v Dome kultúry Dúbravka na vrátnici a počas úradných hodín od pondelka na miestnom úrade na Žatevnej 2.

Ilustračný obrázok k článku Svetlo z Betlehema žiari už aj v Dúbravke
Zdroj: Dnes24.sk

Symbol pokoja a mieru. Betlehemské svetlo. Od nedele svieti už aj v Dúbravke. Do Kostola Ducha Svätého ho priniesli dúbravskí skauti 11. zboru Biele delfíny a svetielko si odpálil aj starosta Dúbravky Martin Zaťovič, aby odkaz šíril ďalej.

Pre Dúbravčanov je už k dispozícii v Dome kultúry Dúbravka na vrátnici a počas úradných hodín od pondelka na miestnom úrade na Žatevnej 2. Dúbravskí skauti ho tiež strážia v svojej klubovni na Agátovej.

„Dúbravčania tak môžu prísť a svetielko si s tichým prianím pokoja a mieru vziať k sebe domov alebo roznášať svojim blízkym,“ dodal dúbravský starosta Martin Zaťovič.

Plamienok Betlehemského svetla sa každoročne pred Vianocami odpaľuje z plamienka horiaceho v Bazilike Narodenia Pána v Betleheme. Plameň Betlehemského svetla roznášajú skauti do miest a obcí po celej Európe a tiež do niekoľkých amerických krajín. Väčšinou býva najskôr letecky dopravené do Viedne, odkiaľ sa ďalej šíri väčšinou po železnici.

Slovenskí skauti vynášajú každoročne Betlehemské svetlo dokonca aj na Lomnický štít. V Bratislave svetlo ako prvý od skautov prijal slovenský prezident Andrej Kiska.

Posolstvo Betlehemského svetla spája každoročne všetkých ľudí dobrej vôle a je neodmysliteľnou súčasťou pokoja vianočných sviatkov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM