TIPY NA TÝŽDEŇ: Milujete talianske cestoviny, prosecco či syry? Rozhodne si pochutnáte!

Nadchádzajúci týždeň si určite pochutnajú milovníci stredozemnej kuchyne. Nenechajte si ujsť príležitosť vychutnať si to najlepšie z typických talianskych produktov.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Milujete talianske cestoviny, prosecco či syry? Rozhodne si pochutnáte!
Zdroj: TASR

Taliansko v Bratislave

Aj tento rok zavíta do historického centra Bratislavy taliansky trh „Mercato italiano“ a ponúkne svojim návštevníkom výber typických jedál a produktov, ktorých neodmysliteľná vôňa po stáročia charakterizovala talianske námestia.

Nenechajte si ujsť túto jedinečnú príležitosť vychutnať si to najlepšie z typických talianskych produktov od viac ako 30tich výrobcov. Nebude chýbať degustácia cestovín, panini a produktov, vína, prosecca a typicky talianského miešaného nápoja s proseccom Aperol Spritz.

pondelok – nedeľa / Hviezdoslavovo námestie / vstup voľný

Králi v meste

Korunovačné slávnosti v Bratislave patria medzi najväčšie kultúrne podujatia na Slovensku a zážitkovým spôsobom približujú korunovácie 18 kráľov a kráľovien, ktorí boli korunovaní v Bratislave.

od piatka 24. júna do nedele 26. júna

Kultúrne leto a Hradné slávnosti
13
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Mestom na kolieskach

bratislava-inline je tradícia, ktorú treba zažiť. Od roku 2004 neoddeliteľnou súčasťou letného programu Bratislavy. Letné piatkové jazdy sú skvelým spestrením nielen pre korčuliarov, ale aj cyklistov, kolobežkárov, skateboardistov, longboardistov či bežcov, ktorí si chcú užiť nočné mesto z inej perspektívy, vypnúť odreagovať sa po pracovnom týždni, schladiť sa v horúcom letnom počasí a pri tom si zašportovať a stretnúť priateľov.

Všetky termíny nájdete TU.

piatok 22. júna/ 21:00 hod/ Štart: Nám. slobody (Gottwalďák, Gottko), Trasa: Staro-nová – Dunajská 2018

Čo (ne)viete?

Špeciál z kníh o Bratislave a jej histórii preverí vaše vedomosti o knihách si môžete otestovať priamo s promotérom dobrej literatúry Dadom Nagyom. Hudobný hosť: Dvesto3kvartet

piatok 22. júna /

Staré vzácnosti

Burza starožitností Červený Kameň je tu pre všetkých, ktorí si chcú krášliť byt, dom alebo záhradu nejakým starožitným kúskom. Príďte si vybrať z bohatej ponuky mincí, medailí, známok, pohľadníc, odznakov, kníh, obrazov, grafiky, porcelánu…

Vstupné pre kupujúcich a ostatných návštevníkov: do 3 rokov: zdarma, deti a mládež od 3 do 18 rokov: 1.50 €, dospelí nad 18 rokov: 3 €.

Viac o termínoch burzy nájdete TU.

sobota 23. júna / 7:30 hod / Hrad Červený kameň SNM

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM