Nina Táborská Rôzne

Túžia vaše deti po domácom miláčikovi? Bratislavský útulok ponúka jedinečný krúžok

Učia sa zodpovednosti, získavajú nové priateľstvá. Bratislavská Sloboda zvierat ponúka deťom originálny krúžok, vďaka ktorému si pestujú pozitívny vzťah k živým tvorom a k prírode, a tiež pochopia, že starať sa o zvieratá nie je len tak.

Ilustračný obrázok k článku Túžia vaše deti po domácom miláčikovi? Bratislavský útulok ponúka jedinečný krúžok
Zdroj: Sloboda zvierat

Prírodovedný krúžok pod názvom Slobodka Bodka, vhodný pre deti od desiatich rokov, prebieha v Slobode zvierat na Poliankach vždy jeden raz do týždňa. Deti majú možnosť zoznámiť sa so zvieratami a najmä s cudzími psami a naučiť sa čítať reč ich tela.

Cieľom krúžku je rozvíjať záujem detí o všetkých obyvateľov útulku. Ich nadšenie a veľakrát aj túžbu môžu vďaka Slobodke Bodke premeniť na zmysluplnú prácu. Pochopia, aká je práca s opustenými zvieratami náročná, no zároveň veľmi potrebná a napĺňajúca.

Nápad založiť krúžok pochádza od dobrovoľníčky, dnes už aj spolupracovníčky Slobody zvierat, Maji Benedikovičovej. „Inšpirovali ma moje dcéry, ktoré chodievajú pravidelne venčiť do útulku. Záujem o venčenie majú aj mladšie deti, avšak, do 15 rokov nemôžu chodiť na prechádzky s "útulkáčmi“ bez dozoru. Vďaka Slobodke Bodke vieme naplniť túžbu deťom od 10 do 15 rokov a kým budú môcť chodiť venčiť osamote, naučia sa všetko potrebné," vysvetlila Maja Benedikovičová.

Ak nemôžete mať doma psa či mačku, aj napriek prosbám vašich detí, v Slobodke Bodke ich môžu mať hneď niekoľko. Tiež sa vďaka práci s nimi a aj krátkym prednáškam, ktoré sú súčasťou krúžku, naučia nové veci zo života nielen opustených zvierat.

Súčasťou krúžku je totiž okrem venčenia, kŕmenia a česania aj niekoľko vzdelávacích a tvorivých aktivít, ako napríklad výroba plagátov či zúčastňovanie sa na kampaniach Slobody zvierat, napríklad na podporu adopcií alebo pri špeciálnych príležitostiach ako bol Mikuláš v útulku. Deti sa cez Slobodku Bodku dozvedia množstvo informácií, ktoré im približujú rôzne zaujímavosti zo života psov a mačiek. Väčšina aktivít sa odohráva vonku.

„Fungujeme už vyše roka. Zväčša ide celá skupina venčiť, potom čistíme koterce, češeme psíkov, robíme im fotografie na adopcie. Štvornohí obyvatelia útulku sú nadšení a deti tiež. Zvieratá im prirástli k srdcu a začínajú sa zaujímať o celkovú problematiku, psíkom sa venujú už aj mimo krúžku. Do budúcna si tak pestujú pozitívny vzťah k prírode a k živým tvorom,“ doplnila zakladateľka krúžku Maja Benedikovičová.

Krúžok Slobodka Bodka prebieha jedenkrát do týždňa vždy vo štvrtok o 15:30. Informovať sa môžete na adopciesz@gmail.com.

Čítajte tiež: Chcú im pomôcť, no v skutočnosti im ubližujú. Chorobné hromadenie zvierat je vážnym problémom aj v Bratislave

Slobodka bodka
12
Galéria
Zdroj: Sloboda zvierat
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM