Tlačové správy

Učitelia musia bývať dôstojne

Bratislavský samosprávny kraj pokračuje vo svojom projekte „Učiteľské byty“.Dnes jeho zástupcovia prevzali desiatku nových dvojizbových bytových jednotiek v školskom internáte na Saratovskej ulici v Bratislave, kde sa už čoskoro presťahujú noví nájomcovia.

Ilustračný obrázok k článku Učitelia musia bývať dôstojne
Zdroj: Dnes24.sk

BSK začal 11. júla 2016 s rekonštruk­ciou dvadsiatich internátnych izieb v školskom internáte na Saratovskej ulici č. 26 v Bratislave. Z dvojice izieb sa stal nový „učiteľský byt“ s novou elektroinštaláciou, podlahou, dlažbami, keramickými obkladmi, omietkami a samozrejmosťou je aj nová sanita a kuchynská linka.

Desiatka nových ubytovacích zariadení stála 146 755,60 s DPH.

Nájomníkom sa môže stať zamestnanec školy v bratislavskom regióne. Záujemcovia sa môžu do 10. novembra prihlásiť na Odbore školstva, mládeže a športu BSK a formou písomnej žiadosti na adrese zlata.penevova@region-bsk.sk.

Okrem týchto „učiteľských bytov“ BSK, aj samotné školy, poskytujú pedagogickým aj nepedagogickým pracovníkom ubytovanie v školských internátoch v prípade voľných kapacít, prípadne v nadbytočných priestoroch škôl, prispôsobených na bývanie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM