Urobte si vlastný Oktoberfest u vás doma

Keď sa povie nemecká kuchyňa, možno vám spontánne nenapadne nič pre tento - večne zelený kraj sveta - vyslovene typické. No presný opak je pravdou. Nemci sú známi pôžitkári! Stačí si predstaviť tradičný Oktoberfest a hneď je jasné, čo im najviac chutí.

Ilustračný obrázok k článku Urobte si vlastný Oktoberfest u vás doma
22
Galéria
Zdroj: Kaufland

Sú to predovšetkým grilované klobásky, syry, či mäsové špeciality, ktoré zapíjajú kvalitným bavorským pivom.

Viete však, ako táto najväčšia ľudová oslava na svete vôbec vznikla? Po prvýkrát boli „Októbrové slávnosti“ (inak bavorsky nazývané aj Wiesn od nemeckého slova „die Wiese“ – lúka) usporiadané už v roku 1810. A to na oslavu sobáša korunného princa Ľudovíta ako veľkolepé dostihy.

Oslava mala taký úspech, že sa ju Nemci rozhodli opakovať každoročne. Pre túto príležitosť varia mníchovské pivovary špeciálne, tmavšie a silnejšie pivo, ktoré sa na Oktoberfeste podáva v litrových krčahoch. Paradoxne sa koná už v septembri a každoročne ho navštívi asi 6 miliónov návštevníkov (z toho asi štvrtinu tvoria zahraniční).

Na to, aby ste si užili pravé nemecké špeciality však nemusíte cestovať na Oktoberfest. Kaufland vám od 13. do 19. septembra 2018 prináša všetko potrebné na to, aby ste si mohli urobiť vlastný malý Oktoberfest priamo v pohodlí vášho domova!

Ochutnať môžete napríklad pravé Norimberské klobásky (spoznáte ich podľa veľkosti okolo 7 cm a svetlej farby). Najlepšie chutia grilované s kapustou, chrenom alebo zemiakovým šalátom.

Ďalšou šťavnatou klobásovou špecialitou je tzv. Wollwurst, u nás známa ako Bavorská klobása. Obsahuje zmes mletého teľacieho alebo mladého hovädzieho mäsa. Podáva sa k teplému pikantnému zemiakovému šalátu a horčici.

Ak chcete ochutnať skutočnú špecialitu, vyskúšajte tzv. Wildblumenkäse. Ide o syr obalený v jemnej zmesi jedlých lúčnych bylín a kvetov. Práve tie dodávajú syru počas zrenia typickú arómu a chuť. Pritom sa nemusíte báť konzumovať ani kvetinovú kôrku, práve naopak. A pokojne ju môžete zajesť čerstvým, chrumkavým praclíkom, ktorý je pre Oktoberfest najtypickejším jedlom (a tiež ho nájdete v aktuálnej ponuke Kauflandu).

„Mahlzeit“ vám praje Kaufland!

Pozrite si aktuálnu ponuku na fotkách.

(PR) – Za obsah a fotografie zdopovedá objednávateľ tejto správy

Oktober fest uvás doma: Aha, čo všetko je v akcii
22
Galéria
Zdroj: Kaufland
Zdroj: Kaufland
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM