Leto je ako stvorené na posedenia v tráve s chutným jedlom. Nechajte sa pozvať na netradičný piknik

Na pikniku je vítaný každý, kto sa chce inšpirovať novými chuťami, zdieľať svoje obľúbené vegánske recepty s ostatnými a spoznať nových ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Leto je ako stvorené na posedenia v tráve s chutným jedlom. Nechajte sa pozvať na netradičný piknik
24
Galéria

Experimentujete s vegánskou stravou? Alebo patríte k „mäsožravcom“, ktorý by dobrú klobásku vyvážili zlatom, no láka vás ochutnať občas aj niečo iné? Pre obe skupiny stravníkov je určený Vegánsky piknik v Sade Janka Kráľa, ktorý Slovenská vegánska spoločnosť tento rok organizuje už po druhýkrát.

Ochutnajte a inšpirujte sa

Ak dorazíte na Vegánsky piknik, rozhodne nečakajte, že prídete „na hotové“. „Myšlienka spomínaných piknikov spočíva v tom, že každý účastník prinesie vegánske jedlo. Následne každý ochutnáva z prinesených pokrmov čo chce a koľko chce,“ vysvetľujú organizátori pikniku.

Ak sa vo vegánskych pokrmoch veľmi nevyznáte, určite nič nepokazíte, ak donesiete oriešky, surové či sušené ovocie alebo zeleninu. Hodia sa aj vegánske maškrty z obchodu ako sú sušienky, cukríky, čokoláda a podobne. Na pikniku sa potom dozviete viac, ochutnáte pripravené pokrmy od ľudí, ktorí vegánstvu holdujú a možno sa necháte inšpirovať.

Vegánske jedlo neobsahuje mäso, ryby a živočíšne zložky (mlieko, syr, vajcia, med či E-čka živočíšneho pôvodu). Môžete upiecť koláč, spraviť jednoduchú pomazánku či niečo dobré navariť. Ak prinesiete vlastné jedlo, napíšte na papierik zloženie alebo aspoň zoznam alergénov.

„Na pikniku by sme tentokrát radi uvítali aj rodinky s deťmi, ktoré sú zvedavé na vegánske jedlá. Samozrejme, vítaný je úplne každý, kto sa chce inšpirovať novými chuťami, zdieľať svoje obľúbené vegánske recepty s ostatnými a spoznať nových ľudí. Vezmite so sebou partnera, dvojnohých, štvornohých či iných kamošov,“ pozýva Slovenská vegánska spoločnosť.

Do piknikovej výbavy by ste si mali pribaliť deku, vegánske jedlo (a aj naberačku / lyžicu či nôž na krájanie). Nezabudnite ani misku, tanier a príbor. Určite sa vám zídu aj stolné či kartové hry a športové náčinie (bedminton).

sobota / Sad Janka Kráľa / od 16:30 do 20:00 hod. / vstup voľný

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Nedeľný piknik Bratislavčanov v Sade J.Kráľa
24
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM