Z Patrónky do Dúbravky po novom cyklochodníku: Developer sprejazdnil Dúbravskú cestu v biznis zóne

Celkové náklady na rekonštrukciu cesty a vybudovanie cyklotrasy a chodníka v biznis zóne Westend presiahli 200-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Z Patrónky do Dúbravky po novom cyklochodníku: Developer sprejazdnil Dúbravskú cestu v biznis zóne
6
Galéria

Developer biznis zóny Westend na Patrónke, spoločnosť J&T REAL ESTATE (JTRE), v spolupráci so stavebníkom Hlavným mestom SR Bratislava, zrekonštruoval a sprejazdnil na vlastné náklady Dúbravskú cestu.

Vynovili aj podchody a križovatku

Cesta predstavuje dôležitú alternatívnu spojnicu medzi biznis zónou a mestskou časťou Dúbravka. Celkové náklady na sprejazdnenie, ktorých súčasťou bolo aj vybudovanie novej cyklotrasy a chodníka, presiahli 200-tisíc eur. Najväčšou bola rekonštrukcia križovatky pri Slovenskej akadémii vied vo výške 700-tisíc eur, a tiež revitalizácia dvoch podchodov pri vstupe do biznis zóny.

Veľká časť komunikácie Dúbravská cesta bola roky v nevyhovujúcom technickom stave. JTRE opravila viac ako 330-metrový úsek a umožnila tak odstránenie betónových zábran, ktoré cestu blokovali. Okrem opráv bolo súčasťou rekonštrukcie aj vybudovanie cyklotrasy a chodníka pre peších.

„Vďaka sfunkčneniu tejto jednosmernej cesty získali Dúbravčania novú rýchlejšiu možnosť ako sa dopraviť z práce domov. Veríme, že vybudovaním nového cyklochodníka a chodníka pre peších zároveň podporíme aj rozvoj iných druhov mobility,“ dodal Pelikán. Prínosom sprejazdnenia Dúbravskej cesty je aj zníženie zaťaženia križovatky Polianky – Harmincova o 7 percent.

Cyklochodník na Dúbravskej ceste
6
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM