Od Vás

Dúbravčania budú variť, no aj spievať a tancovať

Už v sobotu 16. júla o 11tej sa začne hromadné varenie guláša. Sprevádzať ho bude aj kultúrny program, pre očakávaný dážď prebehne vo vnútri.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravčania budú variť, no aj spievať a tancovať
Zdroj: Dnes24.sk

Dal sa dokopy dúbravský gulášový tím, oprášili sa tajné gulášové receptúry a ide sa súťažiť. Mestská časť Bratislava Dúbravka sa totiž zapája do takzvaného Bory Guláš Cupu, čiže podujatia, na ktorom sa zídu pri guláši tímy z Bratislavy, no aj z celého Slovenska i spoza hraníc.

Záhorácky, vegetariánsky, gazdovský, divinový a teda aj dúbravský. Medzi prihlásenými súťažiacimi sú zástupcovia jednotlivých regiónov, partie z bratislavských mestských častí, firemné skupiny alebo rodinné tímy. Všetky gulášové výtvory bude ochutnávať a hodnotiť porota zložená z odborníkov na guláš, zaujímavých osobností a známych gurmánov. Súťaží sa o zaujímavé finančné výhry – darčekové karty vo výške 500 eur, 300 eur a 100 eur a iné ocenenia.

Ako už názov akcie napovedá, gulášové tímy sa rozložia v Boroch, čiže v neďalekom nákupnom centre. Dúbravku budú vo varení reprezentovať – Ľubo Navrátil, správca Dúbravského múzea, Štefan Maceják vedúci oddelenia školstva, športu a projektových činností a Jozef Kralovič, vedúci organizačného oddelenia miestneho úradu.

Prezentovať sa však nebudú len kuchárske zručnosti, ale aj talent, činnosti a nadšenie rôznych klubov, centier, krúžkov, škôl, organizácií. Dúbravku zastupujú súbory seniorov a aj mladých. Za staršiu generáciu vystúpia – súbor Denného centra 1 –, Spevácky súbor Matice Slovenskej , Dúbravanka. Za mladších sa predvedie detský tanečný súbor La Portella a zabreakuje Škola Breaku.

Gurmánske i kultúrne zážitky podčiarkne poriadna dávka rodinnej a priateľskej festivalovej zábavy. Najväčší skákací hrad, minidisco, detské spevácke zbory, tanečné súbory, šašovia a kúzelník, zorbingovýfutbal, škola tanca, aktivity pre „dospelákov“, či množstvo atraktívnych hostí a hudobníkov sa postarajú o zábavu počas celého víkendu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM