Správy

Dúbravka debatovala o kontajnerových stojiskách

Mnohé kontajnery stále stoja na cestách a bránia výhľadu, prejazdu či parkovaniu áut.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka debatovala o kontajnerových stojiskách
Zdroj: Dnes24.sk

Vedenie mestskej časti v spolupráci s odbornými zamestnancami úradu zorganizovalo v stredu podvečer debatu so správcami bytových domov a zástupcami vlastníkov. Témou boli kontajnerové stojiská v Dúbravke. Z pozvaných asi šesťdesiatich správcov neprišla ani tretina. Záujem o riešenie situácie tak nebol veľký.

Dôvodom iniciatívy úradu je snaha je čistejšiu Dúbravka i bezpečnosť. Kontajnery stojace na cestách totiž často clonia vo výhľade vodičom aj chodcom, často spôsobujú aj problémy pri prejazde sanitky. Keď nie sú oplotené a uzamknuté, často z nich vyfukuje odpad a lákajú bezdomovcov a zberačov odpadu.

Vicestarosta Dúbravky Ľuboš Krajčír, ktorý na debate zastupoval vedenie mestskej časti, prisľúbil, že úrad podá obyvateľom pomocnú ruku pri vybavovaní stojiska a nájmu pozemku pre stojisko na magistráte, k dispozícii má úrad aj rôzne projekty stojísk. Správcovia poukazovali na problémy s umiestnením nádob na separovaný zber, nájdením vhodného pozemku či ukladaním veľkorozmerného odpadu k stojiskám od neznámych obyvateľov.

Správcovia a zástupcovia vlastníkov sa môžu v súvislosti s kontajnerovými stojiskami obracať na Matej Blažeja z referátu životného prostredia miestneho úradu na mail blazej@dubravka.sk.

Mestská časť na vybudovanie stojiska prispieva sumou päťsto eur. Na stretnutí odznela aj novinka v súvislosti s veľkokapacitnými kontajnermi. Kým nebude vystavený zberný dvor na ulici Na Vrátkach mali by sa kontajner na veľkorozmerný odpad pristavovať častejšie, nielen počas jarného a jesenného upratovania.

Bude v Dúbravke zberný dvor?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM