Tlačové správy

Kam v Bratislave zadarmo: Spoznajte rôznorodosť Japonska alebo sa prejdite Čínou

Do Bratislavy zavíta kultúra a rôznorodosť Japonska, budete si môcť precvičiť jazykové schopnosti i pozrieť obrazy Emílie Hodasovej. To však nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Spoznajte rôznorodosť Japonska alebo sa prejdite Čínou
3
Galéria
Zdroj: pixabay

Emília Hodasová – Ružinovská galéria

Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov vás pozývajú na vernisáž obrazov Emílie Hodasovej. Výstavu otvorí kurátorka Mária Horváthová.

Emília Hodasová sa venuje maľbe, artprotisu i textilnej koláži, no autorská paličkovaná čipka ostáva stále v jej tvorbe. Autorka do svojich textílií i obrazov vkladá aj vliepa fragmenty i súvislejšie kompozície z čipky, čím vnáša do svojich diel poetiku a krehkosť.

utorok / 18:00 hod. / Ružinovská galéria, priestory foyer Domu kultúry Ružinov, Ružinovská 28 / výstava potrvá do 8. apríla

Meet tango

Ponorte sa do tanga, príďte si po pravidelnú dávku objatí. Nemusíte sa prihlasovať, stačí prísť pätnásť minút vopred a priniesť si čisté prezuvky a pohodlné oblečenie. Nič viac nepotrebujete, dokonca ani tanečného partnera či partnerku.

utorok / 19:40 hod. / Tango Vida / vstup na úvodnú hodinu voľný

Jazyková kaviareň

Hovoríte radi cudzími jazykmi? Precvičte si svoje jazykové schopnosti a zavítajte do jazykovej kaviarne. V príjemnej atmosfére sa môžete porozprávať po anglicky, nemecky, francúzsky, španielsky, bulharsky alebo v inej cudzej reči a môžete si precvičiť svoje jazykové schopnosti.

streda / 17:00 hod. / KC Dunaj

Prechádzky Čínou

Počas besedy premietne Pavel Dvořák autorské fotografie, videá a cestovateľské filmy z najkrajších miest Číny. Po besede si môžete kúpiť knižky z ich rodinného Vydavateľstva Rak, na ktorých sa fotograficky sám podieľa.

streda / 18:30 hod. / Kafé Lampy / organizátori odporúčajú rezerváciu miest na kafelampy@kafelampy.sk alebo priamo v kaviarni

V obraze / Igor Šulík, Aké časti nášho mozgu ovplyvňuje umenie?

Prečo potrebujeme umenie? Aké benefity nám prináša? Prečo má zmysel byť ním obklopený? Ako nás ovplyvňuje na podvedomej až neurologickej úrovni? Preniknete do tajomstiev nášho mozgu a toho, ako umenie prostredníctvom farieb, tvarov a krásna ovplyvňuje prežívanie, sebareflexiu, ale aj pracovné výkony.

štvrtok / 18:00 hod. / DOT. Contemporary Art Gallery

Roth číta Stravinského

Igor Stravinskij bol známy nielen ako skladateľ, ale aj ako vynikajúci pozorovateľ sveta okolo seba a autor brilantných postrehov a bonmotov o hudbe a hudobníkoch. Výber zo Stravinského textov v preklade Andreja Záthureckého zaznie na Konvergenciách v interpretácii Roberta Rotha. Výber pripravil muzikológ Andrej Šuba.

štvrtok / 19:00 hod. / .klub pod lampou / pre držiteľov permanentiek na koncerty so Stravinským vstup voľný, ostatní 5 eur

Japonský filmový festival

Veľvyslanectvo Japonska v Slovenskej republike organizuje Japonský filmový festival v rámci ich aktivít a snáh, ktoré sú zamerané na prehĺbenie záujmu o Japonsko a pochopenie jeho kultúry Slovákmi. Festival organizovaný v spolupráci s Japan Foundation ponúkne prehliadku štyroch súčasných filmov, ktoré odrážajú rôznorodé aspekty života Japoncov – od zábavy, animovanej fantasy cez drámu, až po horor. Premietania začínajú o 18:00 hod.

od štvrtka do nedele / 18:00 hod / Kino Lumiére / vstup voľný

Prievozské tvorivé dielne

Pre všetkých kreatívnych Ružinovčanov si MČ Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov pripravili už tradičné Prievozské tvorivé dielne. Blížiaci sa čas karnevalov bude inšpiratívny pre malých, ale aj veľkých tvorčekov. Na podujatí sa dozviete niečo o benátskych maskách a vytvoríte si vlastnú originálnu masku.

piatok / 17:00 hod. / SD Prievoz / vstup voľný, obmedzená kapacita, prihlásiť sa môžete na dana.plaskova@cultusruzinov.sk

Foto: Ilustračné

Kam v Bratislave zadarmo
3
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM