Tlačové správy

Bariéry preč! Sociálne oddelenie sa otvorilo ľuďom

Oddelenie sociálnych vecí a zdravotníctva má obnovené priestory. Dúbravka odstránila bariéry.

Ilustračný obrázok k článku Bariéry preč! Sociálne oddelenie sa otvorilo ľuďom
Zdroj: Dnes24.sk

Prístupné kancelárie, prebaľovací pult, bezbarierové toalety. Oddelenie sociálnych vecí a zdravotníctva v Mestskej časti Bratislava – Dúbravka, ktoré často navštevujú seniori, zdravotne postihnutí alebo mamičky s malými deťmi, sa modernizovalo a priblížilo k ľuďom.

Od utorka 31. mája funguje oddelenie v prerobených priestoroch v budove miestneho úradu na Žatevnej 4. Celková rekonštrukcia vyšla okolo 11-tisíc eur.

„Pri návšteve oddelenia tak už netreba prekonávať žiadne schody, upravili sme aj vstup pred budovou úradu,“ priblížil starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Modernizácia Oddelenia sociálnych vecí a zdravotníctva prebehla aj vďaka peniazom, ktoré Mestská časť Bratislava- Dúbravka ušetrila na mzdách pre opatrovateľky. Dúbravka sa totiž zapojila do národného projektu Podpora opatrovateľskej služby, bola úspešná a získala podporu na pracovné miesta pre opatrovateľky.

Z projektu sa Dúbravke podarilo získať finančné prostriedky na prefinancovanie časti mzdy pre 19 opatrovateliek. Peniaze, ktoré tak obec usporila, použila mestská časť na celkové skvalitnenie služieb a aj prestavbu Oddelenia sociálnych vecí a zdravotníctva.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM