Tlačové správy

Dúbravka kliká za ihrisko

Desať nových ihrísk zvaných Žihadielko postaví na Slovensku spoločnosť Lidl. O jedno bojuje aj Dúbravka. Kde sa ihriská postavia, rozhodnú ľudia v hlasovaní.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka kliká za ihrisko
Zdroj: Dnes24.sk

Mnohé nemajú oplotenie či nové hracie prvky, v niektorých lokalitách Dúbravky chýbajú úplne. Ihriská. Takmer každodenná téma mladých rodín s deťmi na sídlisku.

Vlani Mestská časť Bratislava Dúbravka urobila veľkú kontrolu všetkých ihrísk, obnovila v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom najvyužívanejšie detské ihrisko na Pekníkovej, v spolupráci so súkromným investorom zrekonštruovala ihrisko na Homolovej a vytvorila nové na Ulici kpt. Rašu.

Tento rok chce v skvalitňovaní ihrísk pokračovať. Mestská časť sa preto zapojila do projektu firmy Lidl, ktorá na Slovensku postaví desať jedinečných ihrísk takzvaných Žihadielok. Deti v nich sa budú môcť hrať ako vo svete obľúbenej Včielky Maje a jej kamarátov.

O tom, kde ihrisko pribudne, rozhodnú obyvatelia hlasovaním na internete na stránke www.zihadielko.sk. Hlasovanie bude spustené 21. januára a hlasovať sa bude do 29. februára. Záleží na každom hlase.

O desať ihrísk bude totiž súperiť až 96 miest. Podľa počtu obyvateľov sú rozdelené do piatich kategórií s cieľom umožniť čo najspravodlivejšie hlasovanie. To bude prebiehať v rámci týchto kategórií, pričom ihrisko získajú prvé dve mestá z každej kategórie.

Každý registrovaný účastník na stránke bude môcť raz za 24 hodín označiť svojho favorita, jeden hlas navyše môže každý deň získať, ak na stránke zvládne jednoduchú online hru. Priebežné poradie bude zverejnené a pravidelne aktualizované na stránke www.zihadielko.sk. Víťazi budú známi najneskôr 14. marca. Ďakujeme za každý hlas. > >

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM