Do Bratislavy zavíta obľúbený festival, poteší najmä rodiny s deťmi

Cieľom festivalu je združiť rodičov z celého Slovenska či okolia, stretnúť sa na jednom mieste a spoznať sa osobne.

Ilustračný obrázok k článku Do Bratislavy zavíta obľúbený festival, poteší najmä rodiny s deťmi
4
Galéria
Zdroj: Jarný nosičský festival

Lucii Fialovej (32), mamičke dvoch detí, zmenilo nosenie život. Rada sa stretávala s podobne zmýšľajúcimi ženami a pred šiestimi rokmi zorganizovala prvý ročník Medzinárodného týždňa nosenia detí na Slovensku. Po pôrode, v októbri 2014, zorganizovala prvý ročník Nosičského festivalu. Ľudia si následne vyžiadali aj jarný, tradičný jesenný, s odstupom času pridali aj vianočný festival. Každý z nich sa nesie v príjemnej a priateľskej atmosfére.

Stretnutie pod jednou strechou

Všetci rodičia sa poznajú z najväčšej slovenskej skupiny Nosíme naše deti. Na jednom mieste si budú môcť vyskúšať najobľúbenejšie slovenské značky nosičov, šatiek či nosiaceho oblečenia. „Festival sa každým rokom teší väčšej a väčšej obľube nielen zo strany návštevníkov, ale aj predajcov. Tento rok nájdete na festivale aj šikovné mamičky, ktoré vyrábajú kozmetiku či šijú kabelky,“ prezradila zakladateľka a organizátorka festivalu Lucia Fialová.

Návštevníci sa môžu tešiť až na 55 predajcov. Okrem stálych obľúbencov tu nájdete aj výrobcov slovenských ergonomických nosičov a šatiek Rischino či Sestrice, z Českej republiky prídu obľúbení výrobcovia nosičského oblečenia Angel Wings, nebudú chýbať ani domáci výrobcovia oblečenia Little White Dandelion či Lienočka. „Okrem značiek, ktoré sa špecializujú na nosenie, dojčenie či ekoprebaľovanie nájdete u nás aj Mydláreň, ručne šité maňušky, knižky pre deti, esenciálne oleje i dizajnové oblečenie. Návštevníci sa budú môcť občerstviť kávičkou a domácou polievkou či palacinkami. Pre deti staršie ako tri roky máme aj strážený detský kútik, a teda rodičia môžu spokojne nakupovať či vzdelávať sa,“ dodala s tým, že prvýkrát nebude chýbať ani sprievodný program, pričom deti poteší divadielko, rodičov zas prednášky či workshopy.

Starostlivý výber predajcov

Predávať môže ktokoľvek, kto vie ponúknuť slovenský produkt. „Výrobcov nosičov či šatiek si starostlivo vyberám. Každý produkt si pred festivalom vyskúšam a otestujem. Máme aj klasické e-shopy, ale pred prijatím takéhoto predajcu si dôkladne prejdem ponúkaný sortiment. Do našej komunity sa nedostanú predajcovia, ktorí ponúkajú náhrady materského mlieka či výrobcovia neergonomických nosičov,“ uzavrela Lucia Fialová.

Najbližší Jarný nosičský festival sa bude konať 24. marca.

nedeľa / od 10:00 hod. / Stará tržnica / jednotlivec 3 eurá, rodinné vstupné 5 eur

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Jarný nosičský festival
4
Galéria
Zdroj: Jarný nosičský festival
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM