Tlačové správy

Dúbravka ako čerešnička Bratislavy

Na Dúbravských hodoch predstaví mestská časť vznikajúci vizuálny štýl.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka ako čerešnička Bratislavy
Zdroj: Dnes24.sk

Dúbravka bola kedysi obec, kde sa darilo ovocinárstvu a čerešne sa vyvážali až do Prahy. Najväčší rozsah nadobudol vývoz po prvej svetovej vojne, keď sa stali významnou obchodnou komoditou, ktorá vylepšovala rozpočet mnohých rodín. Dúbravčania zo železničnej stanice v Lamači mohli počas sezóny denne vypraviť jeden až jeden a pol vagóna čerstvých čerešní do Prahy. Typické jedlo pre Dúbravku bolo preto také, ktoré obsahovalo aj čerešne.

Taká bola Dúbravka kedysi, čerešňová. Dnes je to moderná časť hlavného mesta so zaujímavou históriou, pamiatkami, zeleným prostredím.

To všetko využil a premenil do vizuálnej podoby Dúbravky grafický dizajnér Martin Žilinský, ktorý pre mestskú časť navrhol základ vizuálneho štýlu, ktorý bude postupne rozvíjaný. Má zjednotiť komunikáciu, podporiť lokálpatriotizmus i zviditeľniť mestskú časť.

„Nový štýl má za úlohu jasnejšie identifikovať, kedy sa k obyvateľom prihovára miestny úrad, starosta alebo napríklad kultúrny dom,“ hovorí grafický dizajnér Martin Žilinský, autor loga hlavného mesta, držiteľ Národnej ceny za dizajn, pôvodom Dúbravčan.

Nový vizuálny štýl predstaví Mestská časť-Dúbravka septembrový víkend počas Dúbravských hodov 23. – 25. septembra v stánku mestskej časti. V ďalších mesiacoch plánuje mestská časť vizuálne zjednotenie tlačovín, zmodernizovanie propagačných materiálov, navrhnutie a oživenie zničeného a nefungujúceho informačného a navigačného systému v Dúbravke.

Vizuálny štýl bude aj súčasťou obnovenej pešej zóny, ktorú mestská časť plánuje za ulicou M.Sch.Trnavského smerom od Domu kultúry Dúbravka dole k Domu služieb.

Obnova je súčasťou zmien, ktoré v mestskej časti prebiehajú tak, Dúbravka bola ozaj tou čerešničkou Bratislavy, ako hovorí aj dovetok novonavrhnutej grafickej značky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM