Kam v Bratislave zadarmo: Od stredoveku až po bohatý gastronomický zážitok

Prídite si vychutnať stredovekú vizualizáciu budovania mestskej časti Vrakuňa. Vychutnajte si piknik s rodinou a priateľmi na Gurmánskom festivale a oslávte začiatok leta.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Od stredoveku až po bohatý gastronomický zážitok
8
Galéria
Zdroj: TASR

Taliansky festival na Slovensku

Stretnutie s Massimom Polidorom, autorom knihy Leonardo či románu o rebelskom géniovi, ktorý moderuje Pišta Vandal. To všetko a omnoho viac vás čaká na verznisáži Massimo Polidoro. Massimo Poludoro je spisovateľ a patrí k jedným z najväčších expertov na poli paranormálnych javov a záhad. Nebude sa rozprávať len o Leonardovi da Vincim, ale aj o Polidorovej vášni pre vedu a jej záhady.

Utorok / od 18:00 hod. / Obchodná 26 / vstup voľný

Ružinovský komunitný jarmok

V Ružinove sa uskutoční komunitný jarmok, kde sa okrem stánkov s jedlom a bohatým programom, môžete tešiť aj na prezentáciu vlastnoručných výrobkov ružinovských predajcov. Tí si pre vás pripravili domáce šperky či háčkované hračky. Pre najmenších budú pripravené tanečné vystúpenia a diskotéka s Dancy Shake. Mlsné jazýčky poteší Street Food Park, v ktorom si môžete vybrať z ponuky domácich jedál, zákuskov, pečiva alebo vína.

Štvrtok / od 14:00 hod. / Rapošov park pri Dome kultúry / Bulharská ulica / vstup voľný

Rodinný piknik na Gurmán feste

Ak ešte nemáte plány na víkend Gurmán, fest je tým pravým pre vás aj vašu rodinu. Aj tento rok vás čaká jediečné menu plné úžasných zážitkov a chutí. Ako lepšie využiť voľný čas, než ochutnať skvostné jedlá od tých najlepších a užívať si deň s rodinou a priateľmi? Čaká na vás chill- out zóna v retro štýle, art zóna s umeleckými prezentáciami, svet nápojov či hudobné dobroty.

Piatok – Nedeľa / od 14:00 hod. / Park Andreja Hlinku / vstup voľný

Dni Petržalky

Aj tento rok sa môžete tešiť na obľúbené podujatie Petržalčanov, Dni Petržalky. Dvadsiaty druhý ročník vyvrcholý už túto sobotu galaprogramom, ktorý odštartuje letnú sezónu. Program je naozaj bohatý a vyhovie požiadavkam od najmladších po najstarších. Pre deti je pripravená ddetská zóna, tvorivá činnosť či zóna ľudových tradícií a remesiel. Na podujatí vystúpia kapela Desmod, fanúšikovia hip- hopu si tiež prídu na svoje a to na koncerte rapera Kaliho, vystúpi aj Mirka Miškechováá či Šarišani. Programom galakoncertu vás bude spevádzať moderátor Lukáš Turiak. Máte sa na čo tešiť!

Sobota / od 10:00 hod. / Rovniankova 3 / vstup voľný

Stredoveký festival Vrakuňa

Mestská časť Vrakuňa sa v sobotu vráti do čias stredoveku. Založenie Vrakune, sa pokúsia priblížiť desiatky dobových táborov a priblížia aj stredoveký život bojovníkov, chudobných a bohatých ľudí. Súčasťou programu bude rytiersky turnaj, hudobné vystúpenia a možnosť navštíviť stredoveké tábory. Pripravené bude aj divadielko pre najmenších.

Sobota / od 9:00 hod. / Lesopark Vrakuňa / vstup voľný

Kultúrne leto na Kuchajde

Nové mesto odštaruje začiatok leta. Tradične je pre vás prichystaný bohatý program. Pre najmenších sú pripravené rôzne súťaže, tvorivé dielne či nafukovacie atrakcie. Deti sa môžu tešiť aj na nezabudnuteľné rozprávkové hity. Vystúpi aj kapela Vidiek, speváčka Sima a jedna z najpopulárnejších speváčok Jana Kirschner. Nebude chýbať ani tombola s množstvom skvelých cien a ohromujúci ohňostroj na záver.

Sobota / od 10:00 hod. / Nové Mesto / vstup voľný

Afircké trhy v Bratislave

Nedeľa sa bude niesť v duchu Afriky v podobe pravého afrického trhu. Virunga.cz po prvý krát mieri na Slovensko so zásobou toho najlepšieho a najchutejšieho exotického ovocia z Afriky. Vyskúšať môžete najmaslovitejšie avokáda, tie najvoňavejšie mangá či najsladšie ananásy. Okrem exotického ovocia sa môžete tešiť aj na skvelú kávu, oriešky alebo špeciálnu čokoládu.

Nedeľa / od 10:00 hod. / Bottova 2 / vstup voľný

Gurmán Fest
8
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM