Rôzne

Klobásový festival v Dubravke

V Dúbravke sa už tradične na prvého mája pri príležitosti Sviatku práce roky súťaží vo výrobe čerstvých domácich klobás.

Ilustračný obrázok k článku Klobásový festival v Dubravke
Zdroj: Dnes24.sk

V tento deň v širokom okolí AB Restaurantu na M. Sch. Trnavského rozvoniava tradičná dúbravská klobása.

Sedemčlenná porota vlani napokon rozhodla, že najlepšiu klobásu pripravilo družstvo Dúbravčana Štefana Duchoňa, tesne za ním skončil AB Restaurant a čestne obstáli aj Dúbravské noviny. Na podujatí ochutnalo klobásku asi 500 ľudí. Ruku k „dielu“ pridal aj starosta Dúbravky Martin Zaťovič. Klobásy majú v Dúbravke už svoju tradíciu, tento rok pôjde už o jubilejný jedenásty ročník Dúbravského klobásového festivalu.

V Dúbravske je aj sídlo recesistického rytierskeho Rádu strážcov klobásového etalónu, ktorý má svoju odnož aj na Detve a v Spojených štátoch naďaleko Detroitu.

Prvý ročník Dúbravského klobásového festivalu sa konal v roku 2002, dva roky sa podujatie z rôznych dôvodov nekonalo. Popri čerešňovom festivale, či hodovej gulášovej súťaži je “klobásfest” milým spestrením kulinárskych tradícií mestskej časti.

Jedenásty Klobásový festival organizujú Dúbravské noviny, Rytiersky rád strážcov klobásového etalónu a Gazdovský trh a zúčastnia sa ho 2–3-členné družstvá.

Podujatie sa koná30. apríla (sobota) od 10. hodiny na priestranstve pri AB Restaurante. Organizátor zabezpečí elektrický mlynček a na objednávku aj črevá či mäso. Súťažiaci sa môžu prihlásiť u Ľuboša Navrátila na 0918 422 806 alebo mailujte na: navratil@dubravka.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM