Od Vás

Lamačská cesta sa bude rekonštruovať

Po dlhých rokoch sa bude rekonštruovať Lamačská cesta.

Ilustračný obrázok k článku Lamačská cesta sa bude rekonštruovať
Zdroj: TASR

Od soboty nás očakáva rekonštrukcia cesty v Lamači. Rekonštrukcia sa bude dotýkať cesty od križovatky na Alexyho až po kruhový objazd smerom na Bory vrátane úseku pri Pantlovi, ktorý bol pred Vianocami asfaltovaný.

V sobotu od 12.05.2018 sa predpokladá zahájenie opravy komunikácie Lamačská cesta v úseku od križovatky s ul. Janka Alexyho a Hodonínska cesta až po okružnú križovatku OK5 v ôsmich etapách.

V rámci opravy budú zvislým dopravným značením vyznačené obchádzkové trasy po ul. Rajtákova, Segnáre, Pod Zečákom, Pod násypom a Most V. Matrku.

V prvej a druhej etape sa zjednosmerní ulica od križovatky Janka Alexyho po križovatku Pod Násypom. Rieši to výkres č.1 a č.2. Po poloviciach komunikácie sa bude pracovať. Najprv v pravej polovičke smerom na Lamač a následne v ľavej polovičke. Vo výkrese č.2a je navrhnutá obchádzková trasa pre vozidlá smerujúcich do Centra. Obchádzka ide po uliciach Pod Násypom, Segnáre, Pod Zečákom až do križovatky s Harmincovou ulicou. Jedná sa o obchádzku z Lamača smerom do mesta.

V tretej a štvrtej etape sa jednosmerní ulica od križovatky Pod Násypom po Vrančovičovu ulicu . Rieši to výkres č.3 a č.4. Po poloviciach komunikácie sa bude pracovať. Najprv v pravej polovičke smerom na Lamač a následne v ľavej polovičke. Vo výkrese č.4a č4a-alternatíva a je navrhnutá obchádzková trasa pre vozidlá smerujúcich do centra. Obchádzka pre I.etapu, čo je uzavretie ľavej strany Hodonínskej cesty je po uliciach Vrančovičova, Rajtakova, Rozálska až do križovatky s ulicou Pod Násypom. Rieši to výkres č.4a. Obchádzka pre II.etapu , čo je uzavretie pravej strany Hodonínskej cesty je po uliciach Vrančovičova, Rajtakova, Segnáre, Pod Zečákom až do križovatky s Harmincovou. Rieši to výkres č.4a – alternatíva.V tejto etape nie je možne prejsť cez ulicu Pod Násypom.

V piatej a šiestej etape sa jednosmerní ulica od križovatky s Vrančovičovou ulicou po ulicu Podháj Rieši to výkres č.5 a č.6. Po poloviciach komunikácie sa bude pracovať. Najprv v pravej polovičke smerom na Lamač a následne v ľavej polovičke. Vo výkrese č.5 a je navrhnutá obchádzková trasa pre vozidlá smerujúcich do centra. Obchádzka ide po uliciach Podháj, Cesta na Klanec a Vrančovičova až do križovatky s ulicou Vrančovičovou.

V siedmej a ôsmej etape sa jednosmerní ulica od ulice Podháj po okružnú križovatku . Rieši to výkres č.7 a č.8. Po poloviciach komunikácie sa bude pracovať. Najprv v pravej polovičke smerom na Okružnú križovatku OK5 a následne v ľavej polovičke. Vo výkrese č.8a a je navrhnutá obchádzková trasa pre vozidlá smerujúcich do centra a Lamača. Obchádzka ide po ceste II/505 smerom do Dúbravky, cez Dúbravku po Agátovej, Saratovskej a M. Schneidera Trnavského až do križovatky s ulicou Harmincovou. Následne po Lamačskej ulici môžu pokračovať do centra. Platí len pre vozidlá s výškou nižšou ako 2,5m, keďže na Agátovej ulici je podjazd s výškovým obmedzením. Vozidlá vyššie ako 2,5m použijú ako obchádzkovú trasu diaľnicu D2 od križovatky Lamač. Rekonštrukcia bude prebiehať niekoľko mesiacov, tak sa pripravte na komplikácie v doprave a obrňte sa trpezlivosťou.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM