Odfotografujte sa v levanduľovom poli: Malý kúsok Provensálska nájdete aj neďaleko Bratislavy

Farma v Malých Levároch umožňuje každoročne amatérskym aj profesionálnym fotografom vytvoriť nádherné obrázky v mori fialových kvetov.

Ilustračný obrázok k článku Odfotografujte sa v levanduľovom poli: Malý kúsok Provensálska nájdete aj neďaleko Bratislavy
7
Galéria

Levanduľa láka svojou krásnou fialovou farbou a omamnou vôňou. Zažiť kúsok Provesálska môžete nielen vo Francúzsku, ale aj kúsok od Bratislavy – na Záhorí.

Fialová fotografovanie

Farma Levanduland v Malých Levároch, kde kvitne až 9-tisíc kusov voňavých sadeníc, umožňuje každoročne amatérskym aj profesionálnym fotografom vytvoriť nádherné obrázky v mori fialových kvetov. Majitelia farmy prichystali aj viacero tematických rekvizít, ktoré sa dajú využiť pri kompozícii fotografií. Na poli si môžete nainštalovať napríklad lavičky, hojdačku, starožitné prepravky, fúrik či rebrík.

Hoci sezóna kvitnutia levandule sa trocha posunula, už teraz si môžete zarezervovať termín na fotografovanie. Cena je 20 eur na hodinu. „Môžete si objednať aj niekoľkohodinový termín, pričom vo vašom rezervovanom čase je pole vyhradené len pre vás,“ pripomínajú farmári.

Levanduland v júli chystá aj Dni otvorených dverí a samozberu. Presný termín zatiaľ určený nie je.

Levanduľa zo Záhoria

Projekt „Levanduľa zo Záhoria“ funguje od roku 2014 v rekreačnej oblasti Rudava. Odštartoval vysadením 1500 sadeníc na poli s veľkosťou jedného hektára.

„K tejto krásnej záľube nás priviedla láska k prírode a k tejto voňavej rastlinke s veľkým potenciálom a možnosťami využitia. Dlhodobou, náročnou a poctivou prácou sme vytvorili výnimočné miesto, z ktorého putujú kvalitné domáce produkty až na váš stôl,“ prezradili majitelia farmy na svojej webovej stránke.

Levanduľové pole nájdete za obcou Malé Leváre. Dovedú vás k nemu informačné tabule s názvom LEVANDULAND.

Zdroj: Facebook

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM