Alexandra Húsková Rôzne

Lyžiari tešte sa! Od utorka spúšťa prevádzku aj stredisko na Pezinskej Babe

Mrazivé počasie na západnom Slovensku potešilo aj prevádzkovateľov lyžiarskych stredísk v okolí Bratislavy. Vďaka nízkym teplotám mohli strediská na Zochovej chate a Pezinskej Babe zasnežovať.

Ilustračný obrázok k článku Lyžiari tešte sa! Od utorka spúšťa prevádzku aj stredisko na Pezinskej Babe
Zdroj: TASR

Stredisko Zochova chata už spustilo prevádzku detského dopravníkového pásu a hlási dobré podmienky. Na Pezinskej Babe sa má začať lyžovať od utorka (5.1.).

Podľa vedúceho lyžiarskeho strediska na Pezinskej Babe Jána Reisenauera vďaka mínusovým teplotám začali so zasnežovaním už 30. decembra 2015. „Momentálne je tu –11 stupňov Celzia. Fúka silný vietor, no zasnežujeme, čo sa dá. Pripravujeme vlek a zjazdovku tak, aby sme to v utorok spustili,“ priblížil.

Ak sa nič mimoriadne nestane, podľa Reisenauera bude lyžiarom k dispozícii svah pri vleku Double. Momentálne sa tam nachádza okolo 25 centimetrov technického snehu.

V lyžiarskom stredisku Pezinská Baba plánujú v utorok spustiť prevádzku od 09.00 do 16.00 h a následne chcú pokračovať večerným lyžovaním, a to od 17.00 do 21.00 h.

V stredisku Zochova chata je podľa slov Reisenauera v súčasnosti v prevádzke 30-metrový dopravníkový pás pre deti a začiatočníkov, a to od 09.00 do 16.00 h.

Okolo pásu je do 20 centimetrov technického snehu v dĺžke 30 metrov. Od utorka tu plánujú spustiť 300-metrový vlek. „Dúfajme, že sa to podarí do utorka dosnežiť a upraviť tak, aby sa to dalo spustiť,“ dodal Reisenauer.

Prečítajte si aj: Viete kto všetko zavíta do Bratislavy v novom roku? Na týchto koncertoch môžete byť aj vy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM