Kultúra

Mafiáni na dúbravskom javisku

Boli sme sa pozrieť, čo má mafia nové.

Ilustračný obrázok k článku Mafiáni na dúbravskom javisku
Zdroj: Dnes24.sk

Mafiánske historky iste nemožno zaradiť medzi vrcholy slovenského divadelníctva, ale pikantnosť samotnej témy, neošúchaný šťavnatý jazyk plný subštandardných výrazov a napokon aj improvizačná kreativita protagonistov si svojich divákov nachádzajú viac ako desať rokov.

Nebolo tomu inak ani v dúbravskom dome kultúry. Poldruha hodinové vypredané predstavenie bolo často prerušované potleskom a na konci dokonca diváci tlieskali v stoji, čo je pre takýto typ predstavenia dosť ojedinelé.

Jednoduchá zápletka prešpikovaná drsným mafiánskym humorom prilákala hlavne mladšie publikum, ktoré si okrem minimalistického príbehu a vtipov prišlo zrejme naživo pozrieť známe tváre niekdajšieho televízneho sitkomu Mafstory, teda Petra Batthyányho, Petra Sklára, Martina Vaneka a Igora Adamca.

Keďže hra je plná improvizácie, žiadne dve predstavenia nie sú rovnaké, no nesie to so sebou aj riziko, že improvizácia nemusí vždy vyjsť.

Chvíľami sa zdalo, že práve toto hrozilo Petrovi Batthyánymu, ktorý pri vlastných monológoch mal problém zdržať sa smiechu, keď mal zostať smrteľne vážny, ale napokon to ustál. Veľmi dobrý výkon podal Peter Sklár i ďalší dvaja členovia kvarteta. Hoci hra je uvádzaná sloganom „Komédia, ktorú napísal život sám“, našťastie na nej poznať aj rukopis Karla Vosátka a najmä Viliama Klimáčka.

V Dome kultúry ich môžete vidieť opäť.

Mafia v DKD
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM