Kultúra

Nekončia sa len detské, ale aj divadelné prázdniny

Detská divadelná scéna v Dúbravke opäť ožíva. Nedeľné divadielka v Dome kultúry Dúbravka pokračujú.

Ilustračný obrázok k článku Nekončia sa len detské, ale aj divadelné prázdniny
Zdroj: TASR

Po letnej pauze opäť ožívajú detské divadelné predstavenia v Dome kultúry Dúbravka. Mestská časť Bratislava-Dúbravka chce v obľúbenej tradícii víkendových predstavení pre najmenších pokračovať. Začína už prvú septembrovú nedeľu.

Na javisku sa odohrá rozprávka Hansa Christiana Andersena Malá morská víla v podaní Divadla Alexandra Pallesitza. Malá morská víla je rozprávka o morskej panne, ktorá sa zamilovala do ľudského princa a pre neho sa rozhodla stať sa človekom. Krásny príbeh v upravenej verzii pre bábkové divadlo naplní sálu kultúrneho domu nedeľu 4. septembra o 10:30. Predstavenie trvá asi 50 minút, vstupné je dve eurá.

O týždeň v sobotu 11. septembra o 10:30 príde do kultúrneho domu Pinocchio, čiže drevený chlapec s dlhým nosom. Klasická rozprávka v podaní Divadla Alexandra Pallesitza hovorí o starom majstrovi Giuseppem, ktorý vyreže dreveného, milého chlapčeka a dá mu meno Pinocchio. Chlapček ožije a musí prejsť mnohými prekážkami aj dobrodružstvami. Súcit, odvaha a nápaditosť mu pomôžu vyhrať nad krutosťou a chamtivosťou a nájsť nesebeckých priateľov.

Ďalšia nedeľa 18. septembra bude patriť interaktívnemu koncertu pre deti, počas ktorého sa deti učia spoznávať mesiace v roku. Koncert pod názvom Hudobný kalendár zapája deti tancovaním, spievaním. Podujatie je vhodné pre deti od 4 do 10 rokov. Začína sa klasicky o 10.30.

„Nedeľné divadielko sme nechceli vynechať ani počas Dúbravských hodov,“ hovorí riaditeľ Domu kultúry Peter Varga. „Hodový víkend bude predstavenie v nedeľu 25. septembra o 10:30. Kedy príde do Domu kultúry Divadlo zo šuflíka s Klauniádou.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM