Nina Táborská Správy

OBRAZOM: Mesto začalo s opravami ciest, uzavrú aj Mlynské Nivy

Cesty, chodníky, cyklotrasy a dokonca aj Most SNP. Do opráv komunikácií plánuje mesto v tomto roku investovať približne 11,5 miliónov eur. Primátor hovorí, že ide len o polovicu sumy, ktorú by na opravu ciest reálne potrebovali.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Mesto začalo s opravami ciest, uzavrú aj Mlynské Nivy
Zdroj: Facebook

Bratislavu a najmä jej obyvateľov čaká náročné obdobie. Na konci, dúfajme, prinesie toto obdobie pozitívne zmeny. Do júla 2016 chce vedenie mesta totiž opraviť až 37 kilometrov ciest za viac ako jedenásť miliónov eur.

„Začali sme s opravami ciest. Do piatku večer sa skončia práce na Palisádach,“ informuje magistrát. Od včerajšieho večera je uzavreté Nám. Slobody (časť pred Fakultou architektúry), kde sa mení asfaltový a dláždený povrch. „Ulica bude uzavretá pre individuálnu dopravu, MHD jazdiť bude.“

V piatok od 20:00 sa úplne uzavrú Mlynské Nivy (od Dunajskej po Mlynské Nivy č. 6) a Dunajská ulica (od Lazaretskej po križ. Ul. 29. augusta). „Tieto obmedzenia môžu zvýšiť intenzitu dopravy na Staromestskej, Hodžovom nám., Štefánikovej, na Nám. Slobody pred ÚV a pred MD, Štefanovičovej, Šancovej, Špitálskej, Rázusovom, Vajanského nábr., Karadžičovej ako aj v širších vzťahoch na Moste Lafranconi a na výjazde z Einsteinovej na Most SNP a Jaskovom rade,“ upozornil magistrát. V tejto súvislosti žiada vodičov o trpezlivosť.

Z peňazí, ktoré má mesto na opravy vyčlenené, sa budú opravovať hlavné dopravné radiály a centrum mesta. Pôjde o úseky v celkovej dĺžke viac ako 37 kilometrov. Mesto tiež plánuje osvetliť 10 priechodov pre chodcov a prvýkrát po 43 rokoch prejde rozsiahlou opravou aj Most SNP. Súčasťou opráv ciest bude aj príprava a realizácia ďalších projektov budovania cyklotrás.

Čítajte tiež: Veľké zmeny v Bratislave? Prvýkrát po 43 rokoch prejde Most SNP rozsiahlymi opravami

Zdroj: Bratislava – Magistrát hlavného mesta SR

Opravy ciest
3
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM