Správy

Pomôcť sa dá aj šatami. V Dúbravke funguje sociálna výdajňa šatstva

Najmä zimné oblečenie je vítané od utorka do piatku od 13tej do 18tej v Charita shope na Bazovského 6.

Ilustračný obrázok k článku Pomôcť sa dá aj šatami. V Dúbravke funguje sociálna výdajňa šatstva
Zdroj: TASR

Kabáty, bundy, deky, teplé oblečenie. O to všetko je v Sociálnej výdajni šatstva sv. Alžbety v tomto zimnom najväčší záujem. Podarilo sa ju otvoriť ešte pred zimou.

Novinka v mestskej časti a služba pre sociálne slabších vznikla vďaka spolupráci Občianskeho združenia Dobrota pre Afriku, Centra rodiny a mestskej časti Bratislava – Dúbravka. Funguje každý pondelok v priestoroch Komunitného centra na Bazovského 6.

Nielen pre Dúbravčanov

Darcovia oblečenia a topánok však môžu chodiť aj počas iných dni, vždy v čase otváracích hodín Charity shopu, ktoré občianske združenie Dobrota pre Afriku v komunitnom centre už prevádzkuje, od utorka do piatku od 13tej do 18tej. Výdajňa slúži primárne sociálne slabším a odkázaným Dúbravčanom, no nevylučuje sa ani pomoc obyvateľom z iných mestských časti.

Do výdajne môže prísť počas pondelkov každý, kto pomoc potrebuje, čiže je v stave sociálnej núdze a preukáže sa relevantným dokladom o tom, že poberá sociálne dávky, invalidný dôchodok a podobne.

Špeciálne preukazy

Sociálne pracovníčky potom obyvateľa zaevidujú do svojej databázy a vydajú mu preukaz, na základe ktorého mu vydajú šatstvo, obuv a iné potrebné a dostupné veci. Každý bude mať nárok na výber piatich kusov oblečenia alebo obuvi raz do týždňa. Podľa potreby a dostupnosti tu nájde aj prikrývky, vankúše, posteľná bielizeň, matrace a podobne.

Pri veľkom pretlaku oblečenia a topánok združenie, ktoré výdajňu prevádzkuje, hovorí, že z kapacitných dôvodov nebude môcť preberať všetky mimosezónne, čiže najmä letné a jarné, veci. Sociálna výdajňa šatstva nemá slúžiť na zbavenie sa nepotrebných vecí, ale bude sa tu zhromažďovať oblečenie a topánky, ktoré sa dajú ešte využiť a mohli by niekomu pomôcť, poslúžiť, potešiť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM