Príde do Bratislavy iný typ turistov? Primátor zvažuje zvýšiť daň za ubytovanie

Téma zvyšovania daní bola otvorená v rámci diskusie o koncepte takzvaných smart cities, na konferencii Globsec 2019 Bratislava Forum.

Ilustračný obrázok k článku Príde do Bratislavy iný typ turistov? Primátor zvažuje zvýšiť daň za ubytovanie
5
Galéria
Zdroj: TASR

Primátor Bratislavy Matúš Vallo zvažuje, že zvýši daň za ubytovanie. Jej prípadné zvýšenie by podľa neho mohlo prilákať iný typ turistov. Povedal to hovorca hlavného mesta Peter Bubla.

Vyššia turistická daň

Téma zvyšovania daní bola otvorená v rámci diskusie o koncepte takzvaných smart cities, na konferencii Globsec 2019 Bratislava Forum. Na otázku moderátorky, či plánuje primátor Vallo zvýšiť dane, odpovedal, že ak ho okolnosti prinútia k tomu, že by musel pre rozvoj mesta zvýšiť niektoré miestne dane, tak to urobí.

Na otázku TASR, aké okolnosti by ho donútili zvýšiť dane, mesto spresnilo, že by išlo o turistickú daň. „Debata bola o možnostiach zvýšiť tzv. bed tax (daň za ubytovanie), ktorá je u nás podstatne nižšia v porovnaní so zahraničím,“ povedal Bubla.

Prípadné zvýšenie tohto druhu dane by podľa mesta možno nalákalo iný typ turistov. „Zvyšovanie iných daní nie je absolútne témou ani predmetom diskusie.“

Turisti v Starom Meste
5
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM