Rôzne

Prvý vedomostný kvíz zožal úspech

Až deväť súťažných družstiev sa zúčastnilo prvého vedomostného kvízu v dúbravskom AB restaurante.

Ilustračný obrázok k článku Prvý vedomostný kvíz zožal úspech
Zdroj: Dnes24.sk

Reštaurácia bola zaplnená do posledného miestečka a medzi súťažiacimi neboli len Dúbravčania, ale aj „cezpoľní“.

Dvojhodinová smršť otázok z najrozličnejších tematických okruhov bola pripravená zábavnou a poučnou formou. Súťažiaci museli prejaviť znalosti zo zemepisu, histórie, elektomagnetizmu, hudby, športu i literatúry.

Niektoré družstvá prejavili mimoriadne znalosti a získali nadpriemerné množstvo bodov. Autori otázok Samuel Struss a Jozef Kraľovič sa vyjadrili, že otázkami nechceli nadbiehať súťažiacim, preto sa niektorým možno chvíľami zdalo, že sú ťažké a príliš špeciálne.

Avšak v každom dvoj- až trojčlennom družstve boli ľudia s rozličným vzdelaním, tak nakoniec dve tretiny otázok zväčša vyriešili. Vedomostné kvízy s posedením pri kávičke alebo poháriku vína sú vítaným spestrením kaviarenského života, možnosťou vzájomného poznávania a dnes už aj módou. „Človek nemá pocit, že zbytočne zabíjal čas v krčme, lebo sa niečo aj podučil a zasúťažil si,“ povedal účastník kvízu Ľubo Baluška pre Dúbravku 24.

Kvízy budú pokračovať s mesačnou pravidelnosťou a o ich termínoch budú organizátori informovať na facebookových stránkach.

Zápis do základných škôl sa blíži

Kviz
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM