Kultúra

Račan sa stretol s Bystričankou, Petržalčankou i susedami z Vrakune – na jednom pódiu v Dúbravke

Dúbravka hostila prvý Bratislavský festival seniorských súborov.

Ilustračný obrázok k článku Račan sa stretol s Bystričankou, Petržalčankou i susedami z Vrakune –  na jednom pódiu v Dúbravke
Zdroj: Dnes24.sk

Záverom minulého roka vznikol nápad a túto sobotu už prebehla premiéra. A bola úspešná.

Mestská časť Bratislava Dúbravka hostila prvý Bratislavský festival seniorských súborov. Do Dúbravky tak zavítali Susedy z Vrakune, Senioranka, Račan, Bystričan, Petržalčanka a aj domáci súbor Dúbravanka

Práve Dúbravanka a jej predstaviteľ Štefan Hamerlík stoja za zrodom celého nápadu festivalu seniorských súborov, doteraz prebiehal len krajský v Pezinku.

„Našiel som podporu u starostu Dúbravky a a onedlho padol termín 16. júl,“ priblížil zrod Štefan Hamerlík. Idey bratislavského festivalu sa potom zhostila Zuzana Marková, koordinátorka Rady seniorov v Dúbravke.

Dúbravanka si na festival zložila dokonca vlastnú pieseň s názvom Festivalová a ako Štefan Hamerlík prezradil, ide vôbec o prvú vlastnú pieseň skupiny.

Pôvodne mal byť festival, ktorý sa zaradil aj do podujatí Kultúrneho leta, v dúbravskom amfiteátri, nakoniec však pre daždivé počasie zaplnil červenú sálu Domu kultúry Dúbravka.

Podujatiu to však neubralo, spievalo sa i podupkávalo do rytmu, a potom aj debatovalo pri guláši od Dúbravských dobrovoľných hasičov.

Budúci rok by mala festival hostiť iná bratislavská mestská časť, ak sa však nenájde, Dúbravka rada dá reprízu, prisľúbil starosta Martin Zaťovič.

Bratislavský festival seniorských súborov
34
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM