Šport

Športu zdar v každom veku. Seniorov čakajú športové dni

Už 20. mája zaplnia Park Peknikova športujúci seniori. O 9tej ráno sa tu začínajú športové hry.

Ilustračný obrázok k článku Športu zdar v každom veku. Seniorov čakajú športové dni
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Nielen deti, žiaci či mladé talenty, ale aj seniori majú v Dúbravke svoj športový deň. Dúbravka plánuje nadviazať na minuloročnú premiéru a pripravuje druhý ročník Športových hier seniorov Dúbravky.

Podujatie, nad ktorým prevzal záštitu starosta Martin Zaťovič, organizuje mestská časť v spolupráci s Radou seniorov a komisiou športu 20. mája, začína sa o 9tej ráno.

Rovnako ako vlani všetkých vo veku 60plus čaká v športovom areáli Parku Pekníkova podujatie plné športu, no aj príjemne strávených chvíľ, zábavy a stretnutí.

„Chceme, aby aj naši seniori boli plní elánu, teším sa, že máme v Dúbravke toľko aktívnych a aj športových nadšencov,“ hovorí starosta Dúbravky Martin Zaťovič. „Okrem nich sú vítaní aj všetci nešportovci a diváci.“

Novinkou v tomto roku je rozdelenie seniorov do troch kategórií – od 61 do 65 rokov, od 66 do 70 a nad 71 rokov. „Súťažiť sa bude v šesťboji, a to v behoch na 50 a 200 metrov, v hode granátom na cieľ, v hode medicinbalom do diaľky, v hode na basketbalový kôš a v streľbe futbalovou loptou na malú bránku,“ popísal súťaženie Braňo Semančík, predseda športovej komisie.

Seniori – športovci sa môžu prihlasovať mailom na radaseniorov@gmail.com, telefonicky na 6920 2550 a to v pondelok až v stredu medzi 10.00 – 12.00 hod. Prihlásiť sa bude dať aj priamo na mieste od 8.30 do 8.55 hod. Športovanie v parku potrvá do 13tej, pripravené bude aj občerstvenie.

V prípade silného dažďa zorganizuje Dúbravka podujatie v inom termíne.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM