Štatistiky sú alarmujúce: Bratislavskí dopravní policajti si preto posvietia na vodičov!

Z dôvodu nepriaznivého vývoja dopravnej situácie na cestách Bratislavského kraja pristupujú dopravní policajti k mimoriadnym opatreniam.

Ilustračný obrázok k článku Štatistiky sú alarmujúce: Bratislavskí dopravní policajti si preto posvietia na vodičov!
10
Galéria
Zdroj: TASR

Arogantní a nedisciplinovaní vodiči, alkohol za volantom a rýchla jazda sa podpísali pod dopravné nehody, ktoré často skončili ťažkými zraneniami a škodami na majetku. Z dôvodu nepriaznivého vývoja dopravnej situácie na cestách Bratislavského kraja pristupujú dopravní policajti k mimoriadnym opatreniam, ktorých cieľom bude predísť zbytočným zraneniam a úmrtiam na cestách.

Alarmujúca štatistika

Štatistika nie je priaznivá. Za prvý polrok polícia eviduje v Bratislavskom kraji 878 dopravných nehôd, pri ktorých zbytočne vyhasol život 11 osôb (3 chodci, 3 cyklisti, 2 vodiči motorových vozidiel, 2 motocyklisti, 1 spolujazdec) a 331 osôb sa zranilo (310 ľahko zranených, 21 ťažko zranených).

Nebezpečné mobilné telefóny

„Policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave od štvrtka do soboty vykonajú kontroly, v rámci ktorých sa zamerajú predovšetkým na najčastejšie príčiny dopravných nehôd, hlavne na kontrolu spôsobu jazdy, dodržiavania predpísanej rýchlosti a kontrolu alkoholu za volantom,“ informovala Bratislava24.sk hovorkyňa polície Lucia Mihalíková.

Čoraz častejšou príčinou vzniku dopravnej nehody je nepozornosť za volantom spôsobená mobilom. „Policajti preto budú venovať pozornosť aj vodičom venujúcim sa počas jazdy mobilom, ktoré začínajú byť podobne nebezpečné ako alkohol za volantom,“ doplnila hovorkyňa.

Polícia vyzýva, aby sa vodiči správali na cestách tolerantne, predvídavo a dodržiavali pravidlá cestnej premávky. „Motiváciou zodpovedného správania sa za volantom však nemá byť hrozba udelenia pokuty, ale to, aby sa vodiči do cieľa svojej cesty dostali bezpečne,“ dodala Mihalíková.

Policajná kontrola
10
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM