Od Vás

Tajomstvá Šikulovej aktovky

Výstavu fotografií, ktorá pri príležitosti nedožitých 80. narodenín spisovateľa Vincenta Šikulu predstaví jeho tvorivé a životné zázemie, otvoria v Dúbravke 19. apríl 2017 o 17:00 hod. v priestoroch galérie Villa Rustica v Dome kultúry Výstava potrvá do 28. 4. 2017

Ilustračný obrázok k článku Tajomstvá Šikulovej aktovky
Zdroj: Dnes24.sk

Výstavu Aktovka Vincenta Šikulu pod kuratelou jeho dcéry Veroniky pripravila Malokarpatská knižnica v Pezinku ako súčasť osláv nedožitých 80. narodenín a 15. výročia úmrtia Vincenta Šikulu. Slávnostne bola otvorená minulý rok v septembri v Modre, odtiaľ putovala do Pezinka, následne do rodnej obce V. Šikulu Dubovej, kde spisovateľ našiel aj miesto posledného odpočinku, neskôr do Ivanky pri Dunaji, kde pôsobil dlhší čas ako organista, člen divadelného súboru a dychovky, odtiaľ do Malaciek a budúci týždeň si na spisovateľa Vincenta Šikulu môžeme spomenúť v Dúbravke.

Výstava fotografií mapuje jeho tvorivé a životné zázemie, nielen v modranskom prostredí, ale aj uprostred súrodencov, priateľov, kolegov… Výstava nie je autorská, fotografie pochádzajú z rodinných archívov, od priateľov, ale nájdete na nej aj fotografie od mnohých známych fotografov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM