TIPY NA TÝŽDEŇ: Obľúbený sviatok piva alebo najväčší technologický festival?

Pracovný týždeň po veľkonočných sviatkoch ponúkne veľmi pestrý program. Na svoje si prídu milovníci, piva, dobrého jedla, ale aj fanúšikovia technológií či dobrodružstva.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Obľúbený sviatok piva alebo najväčší technologický festival?
11
Galéria
Zdroj: Street Food Park

Veľkonočné trhy

Môžete sa tešiť na ľudové remeslá, bohatú ponuku veľkonočných suvenírov a výrobkov z majoliky a vaše chuťové poháriky potešia bratislavské rožky, štrúdľa, syrové špeciality, lokše, jedlá z diviny, slovenské vína a ešte omnoho viac.

pondelok / 11:00 do 19:00 hod. / Primaciálne námestie / vstup voľný

Veľkonočný escape room Jánošíkov poklad

Vstúpte do magického domu a získajte bájny Jánošíkov poklad. Čaká vás tradičná slovenská atmosféra, magické efekty a jedinečné úlohy zamerané na spoluprácu, všímavosť a sedliacky rozum.

Hra bude upravená do veľkonočnej tematiky a ako bonus dostanete za nájdenie Jánošíkovho pokladu veľkonočný tímový darček. Stačí ak pri rezervácii hry napíšete do poznámky heslo Veľká noc. Rezervácia potrebná.

utorok / 10:00 – 22:00 hod. / Zámocká 36 / 59 eur (tím 2 – 5 osôb), 8 eur každá ďalšia osoba

Veľkonočná City Game

Spoznajte tajomné zákutia Bratislavy zábavnou formou. Brainteaselava City Game je dobrodružná hra, kde tímy plnia misiu, pri ktorej sa stretnú s množstvom interaktívnych úloh, spoznajú pekné miesta v historickom centre Bratislavy a dozvedia sa aj o rôznych zaujímavostiach a mýtoch, ktoré sa k týmto miestam viažu.

Hra bude obsahovať navyše špeciálne veľkonočné úlohy a ako bonus dostanete za splnenie misie a dokončenie hry aj tímový veľkonočný darček. Stačí ak pri rezervácii hry napíšete do poznámky heslo Veľká noc. Rezervácia potrebná.

utorok / 10:00 – 22:00 hod. / Zámocká 36 / 59 eur (tím 2 – 5 osôb), 8 eur každá ďalšia osoba

Salón piva

Tradične sa môžete tešiť na fantastickú atmosféru, množstvo pivovarov (cca 80), pív (cca 400 druhov), absolútnych pivných premiér a noviniek, ktoré ste nikde inde na Slovensku do Salónu Piva nemohli ochutnať (viac ako 100 takýchto pív). Degustácia prebieha zo sklenených degustačných pohárov, prítomní sú zástupcovia jednotlivých pivovarov, aby ste sa o pivách dozvedeli čo najviac.

Počas Salónu Piva bude na námestí pred Starou tržnicou Street Food Park, ktorý je známy chutným pouličným jedlom a dobrou atmosférou.

streda – nedeľa / Stará tržnica / cena 1-dňovej vstupenky na mieste je 5 eur

Street Food Park

Street Food Park prináša zvyčajne raz mesačne na námestie pred Starú tržnicu predajcov s rýchlym občerstvením. V príjemnej atmosfére a nastojáka si tak v spoločnosti priateľov, kolegov či známych môžete vychutnať obed, neskorý snack alebo sa posilniť pred večerným programom v meste.

streda – sobota / 12:00 – 22:00 hod. / námestie pred Starou tržnicou / vstup voľný

Filmová hudba v Redute

Aj v 70. sezóne bude znieť v Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie (SF) filmová hudba. Milovníkom a obdivovateľom filmových hitov, ako Sedem statočných, Cesta okolo sveta za 80 dní, Misia, E. T. Mimozemšťan a ďalších sú určené tri dni koncertov.

Sólistami večerov budú koncertný majster SF Jarolím Emmanuel Ružička, sopranistka Marianna Gelenekyová, členka Slovenského filharmonického zboru, klavirista Ladislav Fančovič a Matúš Veľas, prvý hobojista orchestra SF. Filmovú hudbu uvedie Slovenská filharmónia pod taktovkou stáleho hosťujúceho dirigenta Rastislava Štúra.

streda – piatok / 19:00 hod. / Koncertná sieň Slovenskej filharmónie / vstupné 25 – 30 eur

IXPO

Najväčší technologický festival na Slovensku je určený pre široký okruh ľudí, ktorí sa zaujímajú nielen o technológie, ale aj o to, čo nám prinesú do života. Na jednom mieste nájdete expozície viac ako 60 vystavovateľov futuristických technológií a gamingových vychytávok.

Čakajú vás inšpiratívne príbehy viac ako 100 spíkrov, novinky z herného sveta, digitálne umenie, prvý medzinárodný turnaj vo Fortnite a ešte oveľa viac. Či už ste odborník, nadšenec, rodina alebo teenager, na IXPO zažije každý z vás úžasný a nezabudnuteľný víkend.

Kompletný program nájdete TU.

piatok – nedeľa / Tyršovo nábrežie / jednodňové vstupné 12 eur

Sharpe 2019

Hudobný festival a konferencia Sharpe prinesie nádielku aktuálnej hudby rôznych žánrov spolu s hudobným vzdelávaním do priestorov bratislavskej Novej Cvernovky.

piatok – sobota / Nová Cvernovka / cena festivalovej permanentky je 19 eur, na mieste za 25 eur

Zdroj: YouTube.com

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM