Tlačové správy Šport

Titul Majstra Slovenska v squashi po tretí krát získalo družstvo IMET A Bratislava

Vyvrcholenie slovenských squashových líg 2016/2017 FinalFour sa uskutočnilo v sobotu 6. mája v Imet squash-relax centre v bratislavskej Dúbravke.

Ilustračný obrázok k článku Titul Majstra Slovenska v squashi po tretí krát získalo družstvo IMET A Bratislava
Zdroj: Dnes24.sk

Finále medzi Imet A Bratislava a TAP Hlohovec prinieslo veľmi pekné a dramatické zápasy. Družstvu TAP prišiel na pomoc Čech Daniel Mekbib, momentálna česká dvojka.

V prvom zápase nasadených štvoriek podľahol Ľubomír Solčanský (TAP) Šimonovi Maťasovi (IMET A) 1:3, Nasadená trojka Matej Hrnčířik potvrdil kvality a zvíťazil nad Patrikom Vargom z Hlohovca 3:1. Teamové jednotky predviedli rýchly, presný a divácky atraktívny squash, kde Daniel Mekbib porazil slovenského majstara Tomáša Tótha 3:0. V rozhodujúcom zápase medzí teamovými dvojkami porazil hladko Marek Manik (IMET A) hlohovčana Lukáša Tužinčina 3:0.

Majstrovský titul a víťazstvo extraligy tak získalo tretíkrád po sebe družstvo IMET A v zložení: kapitán Tomáš Tóth, Marek Manik, Matej Hrnčiřík a Šimon Maťas. V zápase o tretie miesto bol úspešnejší team IMET B nad Masters squash crew A z Bratislavy.

Počas dňa sa na kurtoch hralo aj o víťaza a tým aj o postup do vyššej súťaže z 1. a 2. Slovenskej squashovej ligy. Do extraligy postupuje družstvo Pohoda Trnava a do 1. ligy Squash Liptov.

Putovný pohár a medaile odovzdali bezprostredne po stretnutí generálny sekretár SSQA Jana Maníiková, riaditeľ pretekov Dušan Richtárik a prezident Imet a.s. Mikuláš Potoczký.

Konečné poradie v jednotlivých ligách: Extraliga:

  1. IMET A Bratislava
  2. TAP Hlohovec A
  3. IMET B Bratislava
  4. Masters squash crew A Bratislava
  5. Liga:
  6. POHODA Trnava
  7. Fajn club A Bratislava
  8. SquashPark Martin
  9. Adequart Bratislava

2.liga:

  1. Squash Liptov B
  2. Rekreativo Košice
  3. Fajn club B bratislava

Dušan Richtárik, riaditeľ turnaja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM