Kultúra

V nedeľu 20. novembra ožije Dom kultúry Dúbravka vďaka netradičnému spo

Ilustračný obrázok k článku V nedeľu 20. novembra ožije Dom kultúry Dúbravka vďaka netradičnému
spo
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu 20. novembra ožije Dom kultúry Dúbravka vďaka netradičnému spojeniu. Hudobná skupina Kochanski a Detský folklórny súbor Klnka predstavia svoj celovečerný program s názvom: „Veselé krpce“. Začína sa o 19tej.

Detský folklórny súbor Klnka, ktorého materskou scénou je DK Dúbravka, má pestrý repertoár, ktorý prezentuje vo svete dnes už vysoko cenené kultúrne hodnoty slovenského ľudového umenia i rozmanitosť jeho prejavov. Postavený je na tancoch a spevoch charakteristických pre rôzne špecifické regióny ako napríklad Myjava, Horehronie, Šariš a mnoho iných. DFS Klnka ponúka prierez tradíciami, zvykmi a obradmi obyvateľov slovenského vidieka počas roka.

Hudobná skupina Kochanski vznikla na podnet dnes už nebohého speváka, autora, textára Mariána Kochanského, lídra populárnej kapely Lojzo. Keďže sen si už nestihol splniť, ujal sa ho v roku 2007 jeho syn, Marek Kochanský.

Kapela sa špecializuje na iné prevedenia už existujúcich skladieb práve kapely LOJZO. Diváci sa majú na čo tešiť, čaká ich večer plný spevu, tanca a najmä zábavy.

Vstupné je dobrovoľné, lístky je potrebné vyzdvihnúť si v pokladni kultúrneho domu.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM