Vanilková či citrónová? Slovákom najviac chutí iná tradičná príchuť zmrzliny

Viac ako polovica Slovákov má najradšej čokoládovú zmrzlinu. Druhou najobľúbenejšou zmrzlinou je vanilková a na treťom mieste je citrónová.

Ilustračný obrázok k článku Vanilková či citrónová? Slovákom najviac chutí iná tradičná príchuť zmrzliny
6
Galéria

Tieto príchute najčastejšie obľubujú ľudia v staršom strednom veku a dôchodcovia. Mladí ľudia obľubujú punčovú, pistáciovú, karamelovú, banánovú a viacero iných špecifických príchutí. Vyplýva to z prieskumu, ktorý na vzorke 1000 respondentov uskutočnila agentúra Go4insight na prelome mája a júna.

Počas letných mesiacov si zmrzlinu dopraje viac ako 90 percent populácie. „Najobľúbenejšou zmrzlinou na Slovensku je klasická kopčeková zmrzlina a takmer rovnako obľúbené sú aj rôzne druhy nanukov. Oba tieto druhy si na týždennej báze počas letných mesiacov vychutná približne štvrtina populácie,“ uviedol Rastislav Kočan z Go4insight.

Najmenej obľúbená spomedzi testovaných typov zmrzlín je točená strojová zmrzlina, ktorú počas leta neokúsi ani polovica obyvateľstva. Zmrzlinu vôbec neje deväť percent Slovákov. Najčastejšie sú to starší dôchodcovia a muži žijúci na vidieku.

Raz do týždňa si zmrzlinu doprajú tínedžeri a mladí ľudia. Dôchodcovia nad 70 rokov konzumujú zmrzlinu menej často. „S narastajúcim vekom konzumácia zmrzliny postupne klesá,“ povedal Kočan.

Foto: ilustračné

Zmrzlina
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM