Tlačové správy

Vianočná električka sa premení na betlehem. Všetkých odvezie zadarmo

Vyzdobenú a svetielkami vysvietenú električku typu T6A5 z roku 1991 vypraví dopravný podnik opäť na Mikuláša. Previezť sa budeme môcť až do konca decembra.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná električka sa premení na betlehem. Všetkých odvezie zadarmo
7
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

Centrom Bratislavy bude už tradične jazdiť Vianočná električka. Dopravný podnik Bratislava vyzdobenú a svetielkami vysvietenú električku typu T6A5 z roku 1991 vypraví opäť na Mikuláša a premávať bude až do konca decembra 2018. Pre všetkých bude jazdiť zadarmo.

Ježiško aj Mikuláš

Tohtoročná téma Vianočnej električky sa nesie v stvárnení biblického príbehu narodenia Ježiška. Exteriér vozidla pripomína synonymum Vianoc – mesto Betlehem, kde sa narodil Ježiš Kristus. V zadnej časti interiéru vozidla sú jasličky s postavami svätej rodiny – Ježiša, Márie a Jozefa, troch mudrcov z Východu, ktorí sa prišli malému Ježiškovi pokloniť a priniesť mu dary s anjelmi, pastiermi a zvieratkami.

Krásne vyzdobená električka poteší hlavne deti, ktoré sa už dnes môžu tešiť na Mikulášsku jazdu 6. decembra 2018. Tú bude sprevádzať už tradične Mikuláš spoločne s anjelikom a neposlušným čertom. Deti si okrem pekného zážitku odnesú aj dobrotu v podobe sladkosti, či ovocia.

Počas všetkých jázd Vianočnou električkou si môžu cestujúci vychutnávať krásnu atmosféru hlavného mesta a započúvať sa do kolied, ktoré budú znieť z externých reproduktorov. V električke bude profesionálny sprievodca, ktorý deťom označí detský cestovný lístok špeciálne pripravený na jazdy touto električkou.

„Na výzdobe Vianočnej električky pracovalo 7 zamestnancov DPB, a.s. Na osvetlenie vozidla sa použilo 30 svetelných reťazí v celkovej dĺžke 672 metrov, električku tak rozžiarilo 2680 svetielok, z toho v interiéri vozidla ako hviezdne nebo. Ozdobné girlandy majú 37 metrov. Na uchytenie svetiel a reťazí bolo použitých 1350 samolepiacich úchytiek a 1500 viazacích pások,“ informovala Bratislava24.sk hovorkyňa DPB, a.s. Adriana Volfová.

Skrášli centrum mesta

Stanovisko Vianočnej električky bude opäť na zastávke SND na Jesenského ulici, aj tento rok bude zastávka vyzdobená svetielkami, vianočnými girlandami a bude pripomínať drevenú stodolu so zvieratkami.

Verejnosť sa bude môcť previezť Vianočnou električkou denne od 6. až do 30. decembra 2018 podľa osobitného cestovného poriadku s výnimkou 24. a 25. decembra 2018, kedy premávať nebude.

Vianočná električka bude jazdiť v 30 minútových intervaloch. V pracovné dni a počas Druhého sviatku vianočného (Štefan) od 16:00 do 20:00 hod. a cez víkendy od 10:00 do 20:00 hod.

Trasa Vianočnej električky: SND – Nám. SNP – tunel – Most SNP – SND

Jazdy mestskými časťami

Vianočná električka bude premávať aj mimo svoju určenú trasu, každú decembrovú sobotu bude vypravená na inú električkovú radiálu, kde urobí okružnú jazdu:

8. decembra 2018:

Ružinovská radiála o 16:00 a 20:00 hod.

trasa: SND – Nám. SNP – Obchodná – Blumentál – Trnavské mýto – RUŽINOV – Trnavské mýto – Blumentál – Obchodná – tunel – Most SNP – SND

15. decembra 2018:

Vajnorská radiála o 16:00 a 20:00 hod.

trasa: SND – Špitálska – Trnavské mýto – ZLATÉ PIESKY – Trnavské mýto – Špitálska – Nám. SNP – tunel – Most SNP – SND

22. decembra 2018:

Dúbravská radiála o 16:00 a 20:00 hod.

trasa: SND – Nám. SNP – tunel – DÚBRAVKA – Most SNP – SND

29. decembra 2018:

Račianska radiála o 16:00 a 20:00 hod.

trasa: SND – Špitálska – Americké nám. – Blumentál – RAČA – Blumentál – Americké nám. – Špitálska – Nám. SNP – tunel – Most SNP – SND

Na vyššie uvedených trasách zastaví Vianočná električka na všetkých zastávkach.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM