Kultúra

Zachráni smelá Hanka svojich zakliatych bratov?

Muzikálové divadlo Alkana zaplní Dom kultúry Dúbravka. Predstavenia Zakliati bratia a Baba Jaga chystá 19. a 20. apríla o 18tej.

Ilustračný obrázok k článku Zachráni smelá Hanka svojich zakliatych bratov?
Zdroj: Dnes24.sk

Divadlo ALKANA má pre detských divákov opäť novú muzikálovú rozprávku pod názvom Zakliati bratia a Baba Jaga.

Odvážna Hanička sa vydá na cestu cez hlboký les, aby našla svojich stratených bratov. Príde ku chalúpke na strakačej nôžke a zistí, že jej bratov začarovala Baba Jaga. Chce ich zachrániť a tak musí splniť neľahké úlohy, ktoré jej Baba Jaga uloží. Podarí sa jej to? Kto je pomôže?

O tom všetkom je napínavý príbeh a ako to v rozprávke býva, bude s dobrým koncom. Predstavenie trvá 60 minút a príbeh zrozumiteľný pre deti od 4 rokov. Divadlo Alkana hrá v utorok a stredu, čiže 19. a 20. apríla o 18tej. Vstupné je 5 eur.

Čo je to Alkana?

Alkana vznikla v roku 1990 a sídli v Dúbravke v škole na Batkovej 2. Dnes tvoria Alkanu dve základné umelecké školy- ZUŠ Alkana Bratislava a ZUŠ Alkana Ružomberok a muzikálové konzervatórium Alkana. Žiaci, študenti a pedagógovia potom spolu tvoria Divadlo Alkana s vlastným muzikálovým repertoárom.

Repertoár divadla tvorí desať autorských muzikálov – Zakliati bratia a Baba Jaga, Pipi dlhá pančucha, Popoluška, Princezná Mrazonetka, Červená čiapočka, Čarodejník a strašidielka, Alkana v ríši divov, Pomáda v Alkane, Zo života hmyzu, Jarné prebudenie

Známi absolventi a žiaci Alkany – Janka Liesková, Tomáš Horváth, Juraj Ďuriš, Patra Lángová, Paula Staroňová, Ivana Kuksová, Zuzana Šebová, Kvetka Horváthová, Lenka Vavrinčíková

Detská zóna bez peňazí v Dúbravke

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM