Rôzne

Zbierka okuliarov pokračuje

Máte doma po šuplíkoch staré okuliare ? Niekomu môžu ešte poslúžiť.

Ilustračný obrázok k článku Zbierka okuliarov pokračuje
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Staré okuliare nevyhadzujte. Dajte im druhú šancu.

Predseda dúbravskej komisie sociálno-zdravotnej a bytovej MUDr. Juraj Štekláč, PhD. prišiel s iniciatívou, ktorú organizuje Lions Club – rozmiestniť po Dúbravke škatule na zber použitých okuliarov, ktoré vám už doma zavadzajú a nepotrebujete ich.

Prezidentka JUDr. Jarka Thomasová LC Bona Fide Bratislava do Dúbravky priniesla 2 takéto škatule. Pri tejto príležitosti povedala" Sme veľmi radi, že sa do tejto aktivity zapájajú aj mestské časti a veríme, že sa nám aj touto troškou podarí prispieť k pomoci deťom a ľudom v Afrike".

Už rok ich môžete priniesť na dve zberné miesta v Dúbravke. Škatule nájdete na miestnom úrade na vrátnici na Žatevnej 2, na úrade Pri Kríži 14.

Cieľom tohto projektu je vyzbierať staré okuliare, ktoré sa zašlú do Talianska, kde sa opravia, upravia, vymenia a následne sa posielajú deťom do rôznych rozvojových krajín v Afrike, kde ich humanitárne organizácie používajú pre deti v školách.

Lion Club organizuje túto aktivitu preto, aby dal okuliarom, ale najmä deťom rozvojových krajín šancu na lepší život a možnosť vzdelávať sa.

Zberná má úspech a preto sa v nej bude pokračovať. Ak teda máte doma takéto okuliare neváhajte ich priniesť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM