Od Vás

Získajte loptoša! Dizajnéri pripravia ďalšie hracie prvky na dúbravské ihriská

Občianske združenie Žime krajšie daruje nový originálny hrací prvok na detské ihrisko.

Ilustračný obrázok k článku Získajte loptoša! Dizajnéri pripravia ďalšie hracie prvky na dúbravské ihriská
Zdroj: Dnes24.sk

Občianske združenie Žime krajšie v septembri 2015 rozbehlo spoločný projekt s mladými dizajnérmi, ktorí v spolupráci so združením navrhli sériu originálnych hracích prvkov pre detské ihriská. Tento projekt sme nazvali Loptoši.

Prvý Loptoš – Levík sa vďaka finančnej dotácii grantu hlavného mesta pre voľný čas, šport a sociálne aktivity v decembri minulého roku usadil na ihrisku Homolova.

Tentoraz sa podarilo získať grant z Nadácie Tatra banky a občianske združenie môže realizovať ďalšie dva hracie prvky – Sloníka a Opičku, ktoré má pripravené a chce ich venovať Dúbravke.

Jeden hrací prvok si nájde svoje miesto na základe odpovede na výzvu Občianskeho združenia. Napíšte nám motivačné odôvodnenie, prečo by práve vaše ihrisko malo získať nový originálny hrací prvok. Svoje odôvodnenie v dĺžke max. jedna A4 nám zašlite do 21. marca 2017 na našu e-mailovú adresu zimekrajsie@gmail.com.

Pripojte aj popis aktivít, ktoré sa na vašom ihrisku dejú, ako funguje vaša ihrisková komunita, prípadne ako by jej mohla nová detská preliezka pomôcť. Podmienkou je, aby ihrisko, areál či verejný priestor patril Dúbravke.

Najoriginálnejšie a najúprimnejšie odôvodnenie bude uverejnené na www.zimekrajsie.sk a na našej FB stránke. Výhercu budeme osobne kontaktovať. Nové hracie prvky plánujeme osadiť do konca júna 2017.

Kto sú Loptoši?

Hracie prvky série Loptoši sú výsledkom práce mladých autorov – Evy Hudákovej, Jakuba Michala, Dominiky Berkiovej a Zuzany Turlíkovej, absolventov Ústavu dizajnu Fakulty architektúry STU v Bratislave. V priebehu projektu autori svoje návrhy konzultovali s komunitou rodičov z OZ Žime krajšie a návrhy adaptovali na ich potreby. Občianske združenie tak získalo novú preliezačku a začínajúci autori svoju prvú realizáciu vo verejnom priestore.

Projekt Loptoši chce byť priestorom pre komunitnú spoluprácu a občiansku angažovanosť. Hracie prvky na detské ihrisko z tejto série slúžia na precvičovanie hádzania a prehadzovania lôpt pre vekovú kategóriu detí predškolského veku a napomáhajú rozvíjať a zlepšiť motoriku detí prostredníctvom loptových aktivít. Hracie prvky disponujú Katalógovým listom a Vyhlásením o zhode s európskymi normami EN 1176–1177:2009, čím výrobca garantuje bezpečnosť užívania.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM