Správy Správy

Aj počas leta sa budú dať nájsť veľkokapacitné kontajnery

Ak nechávate na leto sťahovanie, upratovanie či rekonštrukciu bytu, možno využijete pristavené kontajnery. Mestská časť Bratislava Dúbravka ich bude pristavovať aj v júli a auguste.

Ilustračný obrázok k článku Aj počas leta sa budú dať nájsť veľkokapacitné kontajnery
Zdroj: TASR

Veľkokapacitné kontajnery budú pristavované každý štvrtok v mesiaci v zmysle harmonogramu do 10-tej hodiny na určené miesto. Odvoz kontajnerov sa bude vykonávať nasledujúci pracovný deň (piatok) od 10:00 hod. V prípade, že nebude možné pre parkujúce vozidlá pristaviť kontajner na určené miesto, bude podľa zamestnancov úradu kontajner zložený na najbližšie možné miesto na určenej ulici. Kontajnery sa pristavujú postupne od 12 hod.

V spádových oblastiach na Žatevnej ulici a Švantnerovej ulici sa majú kontajnery objavovať častejšie, nakoľko ide o veľmi exponované lokality z pohľadu potreby likvidácie veľkorozmerného odpadu.

Veľkokapacitné kontajnery sú určené pre zber veľkorozmerného komunálneho odpadu, teda odpadu pochádzajúceho z domácnosti (dvere, poličky, postele, matrace, stoly a pod.). Napĺňať sa majú hospodárne, odpad vhadzovať rozobraný. Harmonogram pristavenia kontajnerov na veľkorozmerný komunálny odpad je spracovaný na tri mesiace. Obyvatelia môžu napísať na referát životného prostredia miestneho úrad, ak potrebujú umiestniť kontajnery na ďalšie mesiace mimo uvedeného harmonogramu.

Veľkokapacitné kontajnery sú určené pre zber veľkorozmerného komunálneho odpadu, teda odpadu pochádzajúceho z domácnosti (dvere, poličky, postele, matrace, stoly a pod.). Napĺňať sa majú hospodárne, odpad vhadzovať rozobraný.

Naplnené kontajnery budú odvážané z jednotlivých miest určených v harmonograme v nasledujúci deň. Do kontajnerov na veľkorozmerný komunálny odpad nepatrí odpad ako pneumatiky, elektroodpad, biologicky rozložiteľný komunálny odpad a podobne.

Kde kontajnery nájdete?

7. júl – roh ulíc Vendelínska a Tulipánová

7. júl – Bilíkova 26 – parkovisko

14. júl – Cabanova 19 – parkovisko pri garážach

14. júl – Pod záhradami 40 – parkovisko

21. júl – Ožvoldíkova 4–6

21.júl – Drobného 22 – parkovisko

28. júl – Hanulova 1–3 – parkovisko

28. júl – Švantnerova parkovisko pred rešt. Zlatá Lipa

4. august – Pri kríži 30 – parkovisko

4 . august – Ľ. Zúbka 1 – Bullova ulica

11. august – Žatevná pri požiarnej zbrojnici (bližšie k budove požiar. zbrojnice)

11. august – Beňovského 16 – parkovisko

18.august – Valachovej 2 – pri bývalom stojisku

18. august – Nejedlého 63

25. august – Sch. Trnavského 20–22 – parkovisko

25. august – J. Alexyho 5–9 – parkovisko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM