Bratislava sa opäť rozžiari! V marci nás čaká Festival svetla 2018

Originálne efekty, nevšedné scény a premienanie na steny budov premenia Bratislavu znova na mesto svetla. Už teraz si do kalendára môžete zaznačiť 23. a 24. marec.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava sa opäť rozžiari! V marci nás čaká Festival svetla 2018
12
Galéria
Zdroj: TASR

Kto sa zúčastnil na poslednom festivale svetla, má zaiste ešte dnes pred očami rozžiarenú planétu na nábreží, svetlom „rozkvitnutý“ Primaciálny mesiac či pôsobivé laserové inštalácie v centre mesta. Skvelé zážitky sa opäť zopakujú, tentoraz v novom šate a s ďalšími novými technológiami.

Rozžiarené ulice a záhrady

Organizátori festivalu zatiaľ nechávajú program zahalený rúškom tajomstva, isté však je, že základnou témou festivalu bude opäť „Svetlo“. Najrôznejšie inštalácie a performancie budú inšpirované fyzikou svetla, aplikáciami najmodernejších technológií generácie svetla či technológií využívajúcich moderné vizuálne a kreatívne postupy.

Festival opäť sústredí pozornosť na históriu Bratislavy a zameria svoje „lúče“ na miesta, ktorými denno denne prechádzame. Už teraz sa môžeme tešiť na svetelné a interaktívne inštalácie umiestnené najmä na miestach významných stavieb a objektov, pochádzajúcich z dávnej minulosti či nedávnej histórie mesta.

História festivalu

Festival svetla 2018 v Bratislave nadväzuje na úspešné podujatie Festival svetla 2016 a podujatie Art of Light – Festival svetla 2015, ktorý sa uskutočnil počas Medzinárodného roku svetla v dňoch 10. až 12.októbra 2015, paralelne s medzinárodným festivalom umenia Biela Noc 2015.

Festival svetla 2016 Bratislava
12
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM