Tlačové správy

Dúbravka prekvapivo rozkvitla

Biele, žlté, fialové. Kvety rôznych farieb, no všetky prekvapili. Záhony krókusov v tráve pri frekventovanej Harmincovej ulici. Lokalita nie je jediná, ktorá počas tejto jari v mestskej časti Bratislava-Dúbravka rozkvitne.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka prekvapivo rozkvitla
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská časť Bratislava Dúbravka tento rok prišla s novinkou. Ide o záhony cibuľovín v trávnatých porastoch. Krókusy sadila Dúbravka v okolí Harmincovej ulice, tulipány na Janka Alexyho a narcisy pri Kostole Ducha Svätého. Kým krókusy už zakvitli a prekvapili Dúbravčanov, narcisy a tulipány by tak mali urobiť v najbližšom čase.

„Išlo o premiéru dokopy sme nasadili 300 metrov štvorcových,“ približuje Zuzana Knetigová z referátu životného prostredia miestneho úradu. Dodáva, že podobná výsadba v Bratislave ani neprebieha, inšpirovala sa prezentáciou na Záhradníckom fóre 2016.

Stovka nových stromov v minulých rokoch, ďalšia stovka tento rok. So životným prostredím súvisia aj stromy. Mestská časť Bratislava Dúbravka sa pustila v uplynulých trochu rokoch nielen do výsadby nových stromov, ale aj ošetrovaniu rastúcich. V roku 2015 pribudlo 20 nových stromov, v roku 2016 to bolo 31 stromov a v roku 2017 viac než 50. Na tento rok je naplánovaná výsadba stovky stromov. „Výsadba prebieha vždy na jar a na jeseň,“ Zuzana Knetigová z referátu životného prostredia miestneho úradu. „Stromy pribudnú na rôznych verejných plochách, v materských školách, parkoch.“

Nové stromy, trávnik a úprava okolia by mali zmeniť tento rok plochu po zbúranej dráha na ulici Karola Adlera pri detskom ihrisku, stromy majú pribudnúť aj pri ihrisku Húščavova, Cabanova.

Väčšiu revitalizáciu plánuje mestská časť pri miestnom úrade na Žatevnej, chce ju otvoriť ľuďom, a aj pri ihrisku a Horánskej studni v starej časti Dúbravky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM