Kultúra

Ku kocúrovi príde Braňo Jobus

Kaviareň Biely kocúr na Žatevnej chystá 13. apríla posedenie s Braňom Jobusom. Čítať, spievať a rozprávať sa začne o 18.30.

Ilustračný obrázok k článku Ku kocúrovi príde Braňo Jobus
Zdroj: Dnes24.sk

Vtip, recesia, čítanie, „vyprávaní“ či hra na podomácky vyrobených hudobných nástrojoch. Taký bude večer s Braňom Jobusom, známym aj pod menom Braňuško, ktorý chystá kaviareň Biely kocúr na 13. apríl.

Braňuško je nielen svojský hudobník, spevák, no aj spisovateľ či zakladateľ hudobného festivalu Vrbovské vetry. Začínal v roku 1982 v hudobnej skupine Harmasan, neskôr sa skupina zmenila na Veget, názov bol však na žiadosť vtedajšieho režimu a Mestského kultúrneho strediska zmenený na Karpatské chrbáty. Takto je skupina známa dodnes.

Spolu s bratom má Braňo Jobus aj vlastnú humorne ladenú, skupinu Vrbovskí víťazi, ktorá hrá takzvaný priemyselný folklór, čiže nástrojmi sú rúry od radiátora, vysavača a rôzne potrubia a nástroje domácnosti.

Od roku 2005 hrá Braňuško aj vo vlastnom elektronickom hudobnom projekte Abusus. Jeho hudobnú kariéru dopĺňa literárna, možno najznámejšia je knižka pre deti, no aj rodičov o Muflónovi Ancijášovi, prvej knižke o jeho spanilej jazde pribudlo už aj pokračovanie Ako Muflón Ancijáš cestoval na západ.

Program hoci len s jedným mužom, svojským umelcom, tak núka veľa – literatúru, spev a „Jobusovskú“ zábavu.

Večer plný originálneho čítania, rozhovorov i spevu sa začne o 18.30, pričom kaviareň vyzýva na rezerváciu miesta vopred. Vstupné je 2,50 eura.

Okrem čítania a spievanie príde do Dúbravky aj výtvarné umenie -viac o vernisáži čítaj tu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM