Kultúra

Výťažok z benefície pôjde na projekt Zdravé oči už v škôlke

Vyše pol stovky obrazov vystavuje Detvianska umelecká kolónia v Galérii Villa rustica do konca decembra tohto roku. Benefičnú výstavu zorganizovala Mestská časť Bratislava-Dúbravka v spolupráci s Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska (UNS) a Detvianskou umeleckou kolóniou (DUK).

Ilustračný obrázok k článku Výťažok z benefície  pôjde na projekt Zdravé oči už v škôlke
Zdroj: Dnes24.sk

„Vybrali sme obrazy autorov z rôznych krajín sveta, ktorí sa za 15 rokov vystriedali na našich sympóziách,“ hovorí predseda DUK Jaroslav Macek a dodáva, že je rád, že obrazy budú vystavené práve v Dúbravke, kde prežil polovicu svojho pracovného života.

Hlavný organizátor predajnej výstavy Štefan Maceják uviedol, že dvadsať percent výťažku z predaja obrazov pôjde na projekty Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Predseda ÚNS Branislav Mamojka poďakoval organizátorom a uviedol, že výťažok z výstavy pôjde na podporu skríningových meraní zrakových parametrov detí od 3 do 6 rokov v rámci projektu Zdravé oči už v škôlke.

Umelecký zážitok z obrazov spestril hrou na fujare a píšťalke Ján Cerovský.

Obrazy si môžete pozrieť a zakúpiť každú stredu, piatok a sobotu od 17:00 do 19:00 hodiny a v nedeľu od 10:00 do 13:00 hodiny. Počas Vianočných trhov 15. až 17. december bude galéria otvorená od 16:00 do 20:00 hodiny. Informácie na tel.: 0903 545 337 (Štefan Maceják).

Prehľad obrazov s cenami a rozmermi nájdete: TU

Benefičná výstava
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM