Jakub Haršany Správy

Aktívni obyvatelia Dúbravky prispievajú ku skrášľovaniu svojho okolia

Dúbravčania sa počas leta usilovne snažili zveľaďovať verejné priestory svojej mestskej časti. Naposledy osádzali novú preliezačku.

Ilustračný obrázok k článku Aktívni obyvatelia Dúbravky prispievajú ku skrášľovaniu svojho okolia
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Ihrisko na Nejedlého ulici pri zdravotnom stredisku Saratov ožíva aj vďaka aktívnym obyvateľom z okolia, ktorí sa ho už dlhší čas snažia obnoviť. Počas leta usporiadali niekoľko skrášľovacích brigád a aktuálne na ihrisku osadili novú workoutovú preliezku, ktorá by mala slúžiť najmä pre staršie deti.

Obyvateľom pomáha aj občianske združenie

Na úpravu ihriska získali grant od občianskeho združenia Žime krajšie a pomohla aj mestská časť. „Rodičom a Dúbravčanom sa snaží podať pomocnú ruku aj Mestská časť Bratislava-Dúbravka, či už pomocou na brigáde, občerstvením pre brigádnikov a v neposlednom rade aj kúpou novej preliezky,“ informovala Lucia Marcinatová z miestneho úradu.

Spomínané občianske združenie podporilo aj ďalšiu skupinu aktívnych obyvateľov, ktorí zasa obnovovali ihrisko na Sekurisovej ulici. „Miestni tam obrúsili lavičky na sedenie, obložili obvodové múriky doskami na sedenie a plánujú aj úpravu zelene v okolí,“ prezradila Marcinatová.

Ďalšie obnovené ihriská

Počas leta nezlepšovali ihriská len aktívni dobrovoľníci, ale aj miestny úrad. „Vo viacerých vybraných a na vyťažených ihriskách sme menili piesok, nevyužívané a opustené pieskoviská dal referát životného prostredia zatrávniť, k dispozícii sú ľuďom na pestovanie či záhradkárčenie,“ informuje Marcinatová.

Miestny úrad taktiež zabezpečoval osádzanie nových sád hojdačiek na ihrisku na Damborského ulici či fit prvkov na cvičenie na ihrisku v parku Perníkova.

V budúcnosti sa podľa miestneho úradu plánuje obnova schátranej dráhy na ihrisku pri Tanečnej škole Jagermajster, revitalizácia detského ihriska na Valachovej ulici či celková obnova ihriska Ožvoldikova.

Čítajte aj: V Dúbravke pokračujú v opravách ciest a chodníkov

Obnovené ihriská v Dúbravke
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM