Michaela Katonová Rôzne

Chcete pomôcť zvieratám v útulku na Poliankach ? Pracovníci privítajú každú pomocnú ruku

Po sviatkoch pribudlo v útulku na Poliankach viac ako päťdesiat zvierat. V zariadení by privítali každého, kto je ochotný pomôcť tým, že príde popoludní venčiť, prípadne donesie stravu. Námestníčka primátora Iveta Plšeková a zástupcovia mesta vykonali v útulku pravidelnú kontrolu.

Ilustračný obrázok k článku Chcete pomôcť zvieratám v útulku na Poliankach ?  Pracovníci privítajú každú pomocnú ruku
Zdroj: TASR

Na pravidelnej kontrole služieb, ktoré Sloboda zvierat poskytuje mestu Bratislava, sa 5. januára za mesto zúčastnili námestníčka primátora Iveta Plšeková a zástupcovia mestského oddelenia životného prostredie a mestskej zelene.

Zástupcovia mesta hovorili o aktuálnej situácii v útulku na Poliankach s predsedníčkou OZ Sloboda zvierat Pavlou Dugovičovou. V súčastnosti je na Poliankach 141 psov a 8 mačiek.

„Urobili sme kontrolu čipov psov, ktorí sa dostali do útulku Slobody zvierat na Poliankach. Občania totiž nahlásili telefonicky pohyb psíkov bez majiteľov Mestskej polícii Bratislavy a tá informovala Slobodu zvierat. Mesto občianskemu združeniu prepláca výdavky za úspešný odchyt zvierat v teréne," povedala námestníčka primátora Iveta Plšeková.

Do spomínaného útulku sa domestikované zvieratá dostávajú nielen odchytom, ale aj tak, že ich prinesú ľudia. Po Vianociach obyvatelia priniesli do zariadenia 51 zvierat. Ešte pred vianočnými sviatkami ľudia priniesli 14 zvierat.

Kontrola nezistila pochybenie. Cieľom pravidelných kontrol je práve kontrola efektívneho vynakladania financií za skutočne zrealizované služby. Mesto Bratislava za účelom zachovania kontinuity poskytovania služby predĺžilo zmluvu so Slobodou zvierat do konca augusta roku 2016. Po tomto dátume vyhlási mesto súťaž na ďalšie poskytovanie týchto služieb.

K nim patrí napríklad odchyt túlavých zvierat a ich umiestnenie v karanténnej stanici, odchyt ferálnych mačiek, ich sterilizácia a ďalšie činnosti.

So životom psov a mačiek v útulku súvisí aj ich stravovanie. V súčasnosti treba okrem bežného krmiva viac potravy pre mláďatká a choré zvieratá. Pracovníci útulku preto aj v zime privítajú záujemcov nielen o pomoc pri darovaní krmiva, ale najmä o popoludňajšie venčenie, aby sa psíkovia dostali na prechádzky a možno si našli aj nového majiteľa a domov.

Prečítajte si tiež: Útulkom pribúdajú nechcené vianočné darčeky, plnia sa nechcenými psíkmi

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM