Tlačové správy

Čo hovoríte na MHD, Dúbravčania?

Dúbravka sa podobne ako vlani zapája do podujatí Európskeho týždňa mobility. Okrem súťaže pre deti, chce otvoriť aj debatu s obyvateľmi o verejnej doprave.

Ilustračný obrázok k článku Čo hovoríte na MHD, Dúbravčania?
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk

Oddelenie športu, kultúry a projektových činností miestneho úradu Dúbravka v spolupráci s Dúbravskými novinami vyhlasujú pri príležitosti Európskeho týždňa mobility súťaž:

Dúbravský dopravný prostriedok

Súťaž prebieha v dvoch kategóriách a v dvoch podobách– výtvarnej a literárnej.

1. Výtvarná súťaž s názvom Môj dúbravský dopravný prostriedok – Materské školy a prvý stupeň základných škôl Technika: plošná kresba, maľba, perokresba, kombinovaná technika, koláž, frotáž a podobne (rozmer A4, A3 alebo A2)

2. Literárno-mediálna súťaž pod názvom Vylepšíme verejnú dopravu v Dúbravke pre druhý stupeň základných škôl. Navrhnúť riešenie verejnej dopravy v Dúbravke. Žáner – poviedka, úvaha, báseň, krátke video, návrhy

Cieľ: Úlohou detí je navrhnúť, vymyslieť a kreatívne podať verejný dopravný prostriedok, ktorým by sa ľudia prepravovali radi z Dúbravky do centra mesta. Bratislava musí totiž zatraktívniť verejnú dopravu MHD, aby ľudia do nej prestúpili z áut a na cestách nevznikali zápchy. Pomôcť pri tejto neľahkej úlohe by mohli naše deti. Deti sa tak zahrajú na konštruktérov, vynálezcov a aj dizajnérov, a to v dvoch rovinách.

Uzávierka súťaže: 30. október 2016 **Školské práce treba posielať na adresu: ** Štefan Maceják, Miestny úrad Žatevná 2 s označením súťaž alebo doniesť osobne na vrátnicu v budove úradu. Literárne práce je vhodné dodať elektronicky, posielať mailom macejak@dubravka.sk Zúčastnené práce budú ohodnotené, najlepšie ocenené a všetky vystavené na spoločnej výstave.

Dúbravčania, vyjadrite sa!

Prečo premávajú oba autobusy do centra hlavného mesta po takmer rovnakej trase? Prečo nezachádza do hornej časti Dúbravky viac spojov? Prečo nejazdí autobus na Kramáre? Ako zrýchliť cestovanie MHD v Dúbravke? Čo s dopravou na Harmincovej ulici?

*Trápia vás Dúbravčania podobné otázky? Chcete zlepšiť a pokúsiť sa zmeniť MHD v našej mestskej časti? Máte návrhy, nápady, podnety? Nenechajte si ich pre seba… * Napíšte, čo vás v súvislosti s MHD v Dúbravke najviac trápi, čo by ste zmenili, zlepšili. Mestská časť chce v rámci Európskeho týždňa mobility spísať a vyhodnotiť s odborníkmi podnety obyvateľov. Ďakujeme za vaše názory.

Podnety posielajte do konca septembra s označením – verejná doprava na tlacove@dubrav­ka, moravkova@dubravka.sk

Európskemu týždňu mobility (ETM) patrí na celom svete termín od 16. do 22. septembra. Jeho cieľom je motivovať mestá a samosprávy k podpore alternatívnych spôsobov dopravy v meste a investovaní do novej nevyhnutnej podpornej infraštruktúry.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM