Tlačové správy Samospráva

Dúbravka bude hlasovať o rozpočte

Poslanci Dúbravky zasadnú 13. decembra poslednýkrát tohto roku.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravka bude hlasovať o rozpočte
Zdroj: Dnes24.sk

Posledné tohtoročné zasadnutie dúbravských poslancov bude venované rozpočtu. Miestne zastupiteľstvo sa začne 13. decembra o 15tej v Kultúrnom centre Fontána na Ožvoldíkovej.

Návrh rozpočtu na rok 2017 s výhľadom na roky 2018 a 2019 zverejnila mestská časť Bratislava-Dúbravka na svojom webe dubravka.sk. Mestská časť má podľa návrhu rozpočtu hospodáriť v roku 2017 s mierne prebytkovým rozpočtom, príjmy by mali dosiahnuť 12.660.060 eur, s výdavkami samospráva počíta vo výške 12.655.800 eur.

Hlavnou investíciou Dúbravky v roku 2017 bude rekonštrukcia budovy na Fedákovej, kde má vzniknúť štvortriedna materská škola. V návrhu rozpočtu mestskej časti na rok 2017 sa na tento účel počíta so sumou 800-tisíc eur. Materskú školu plánuje mestská časť otvoriť v septembri budúceho roku. Rekonštrukcia sa už začala, trvať by mala do júna. Ide o objekt, ktorý v minulosti slúžil ako detské jasle. Bývalé vedenie Dúbravky ukončilo prevádzku súkromných jaslí v roku 2009 s dôvodom, že v objekte bude fungovať zariadenie pre seniorov. Tento prísľub však ostal len na papieri a budova odvtedy chátrala. V časti fungoval ešte bytový podnik.

Ďalšie väčšie plánované rekonštrukcie by sa mali týkať prestavby a projektových dokumentácií pre Dom kultúry Dúbravka, rekonštrukcie havarijného stavu strechy na budove Miestneho úradu na Žatevnej ulici, opráv miestnej knižnice a školských budov. V budúcom roku chce mestská časť aj pokračovať aj s obnovou detských ihrísk.

Okrem rozpočtu bude Dúbravka rokovať o súhrnnej správe o výchovno-vzdelávacej činnosti, o výsledkoch kontroly bude informovať kontrolórka Ružena Zathurecká.4

Zastupiteľstvo sa bude dať sledovať aj online prostredníctvom Dúbravskej televízie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM